Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice 1/4 finala Kupa BiH savladali domaći Široki Brijeg sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za domaće su počeli: Zlomislić – Matić, Barišić, Ćorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

U petoj minuti ubačaj domaćih sa desne strane, ali lopta pogađa Wagnera i dolazi u ruke Kjosevskog. U narednoj minuti su Stevanović i Menalo zaradili žute kartone. U 10. minuti Zec šutira malo iskosa, ali je Zlomislić siguran. Baša je zamijenio povrijeđenog Ćorića.

Hajdarević u 17. minuti šutira sa distance, lopta odlazi malo pored gola domaćih. Menalo u 26. minuti hvata poluvolej i šutira preko našeg gola. U 40. minuti Barišić iz slobodnog udarca šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 53. minuti Lončar natrčava na odbijenu loptu, šutira, ali Bogičević glavom blokira u korner. U 61. minuti dobra prilika za Želju. Stevanović je dijagonalom pronašao Ubiparipa, koji šutira, ali Zlomislić uspijeva odbraniti. Wagner u 64. minuti sa 18 metara šutira preko gola. Upravo je Wagnera u 66. minuti zamijenio Baraban.

Menalo je šutirao prizemno u 69. minuti, Kjosevski je bio siguran. Šabanadžović je u 70. minuti zamijenio Hajdarevića. Minutu poslije velika prilika za Plave. Šabanadžović je uposlio Zec koji je neometan sa 16 metara šutirao, ali je Zlomislić sjajno odbranio. U 74. minuti je Zakarić ubacio, a Ubiparip glavom šutira pored desne stative domaćeg gola.

Matića je u 79. minuti zamijenio Kožul. Minutu poslije Kajkut je zamijenio Ramovića. Osmanković je zamijenio Stevanovića. U 86. minuti odlična prilika za Želju kada je Šabanadžović šutirao sa 20 metara, ali je Zlomislić sjajno odbranio u korner. Ipak, u 88. minuti ništa nije moglo zaustaviti Šabanadžovića do dovede Plave u vodstvo. Prvo je šutirao, lopta pogodila stativu, a potom je iskosa pospremio loptu u mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš susret se igra u srijedu na Grbavici sa početkom od 18 sati. 

POGLEDAJ GALERIJU