Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Posušjem 1:1.

U sedmoj minuti Hodžić hvata volej, potom Beganović šutira malo preko gola gostiju. Sjajna šansa za Želju u 17. minuti, Beganović je oduzeo loptu, lijepo šutirao sa 18 metara, ali njegov udarac zaustavlja stativa. Dvije minute poslije Plavi ponovo prijete, Amoah ubacuje, na drugoj stativi Štilić snažno šutira, Kukić sjajno brani. U narednoj minuti nova šansa za Želju, Štilić je ubacio, Hodžić glavom šutirao, a Kukić odbio u korner.

Gosti su u 30. minuti imali jako dobru priliku. Boban je izašao sam pred naš gol, ali je na sreću šutirao pored lijeve stative. Željo je poveo u 35. minuti. Štilić je ubacio sa strane, a Hodžić najbolje skočio i matirao golmana gostiju za veliko slavlje na jugu. U posljednjim sekundama velika šansa za naš tim. Galić je ubacio, Subašić šutira, a Kukić sjajno odbranio, da bi potom Amoah stigao loptu, vratio pred gol Posušja gdje Subašić šutira preko gola iz sjajne situacije. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U četvrtoj minuti drugog dijela Posušje je poravnalo. Bender je napravio grešku, a Jović je ušetao s loptom u gol. Velika šansa za goste u 54. minuti. Boban je podvalio za Jovića koji iskosa šutira malo pored našeg gola. Malić ubacuje u 59. minuti, Mekić šutira sa distance, defanzivci Posušja blokiraju pred golom. U 77. minuti Boban iskosa šutira malo pored gola našeg tima. Štilić iskosa u 89. minuti hvata volej, lopta ide preko gola.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Malić – Mekić, Hodžić – Amoah, Štilić, Subašić – Beganović.
Posušje: Kukić, Bešlić, Krišto, Kraljević, Hanuljak, Pavlović, Begić, Jović, Roca, Lučić, Boban.