Fudbaleri Željezničara su u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Mladosti 4:4.

U drugoj minuti Dedić je natrčao na odbijenu loptu, šutirao i pogodio prečku. Gosti su poveli u trećoj minuti, Hiroš je povukao loptu, gurnuo u prostor za Hadžića koji je izašao na naš gol i pogodio za vodstvo gostiju. U devetoj minuti je bilo 0:2. Hiroš se iskosa namjestio na šut, odlično šutirao i pogodio rašlje našeg gola. 

Alić je ubacio u 15. minuti sa strane, Dedić glavom šutirao pored gola. U 16. minuti naš tim dolazi do gola. Štilić je ubacio, a Zec glavom pogodio mrežu gostiju. U narednom napadu Eriću lopta ispada iz ruku, a Hadžić koristi poklon i ubacuej loptu u mrežu.

Dejanović u 30. minuti šutira preko našeg gola. Štilić ubacuje u 36. minuti, Lendrić glavom šutira preko gola. Zec u 38. minuti ubacuje, Mahmić spašava, potom Lendrić šutira, Velić sjajno brani. Mujezinović u 43. minuti iskosa hvata volej, Velić sjajno paradom spašava gol. Vrhovac glavom šutira u 45. minuti, Velić hvata. Lendrić se u 46. minuti našao u odličnoj situaciju, šutira sa pet metara, Velić odlično odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:3.

Odma na početku drugog dijela dvije velike prilike za naš tim. Prvo je Štilić sa deset metara šutira, Velić odbranio, a minut poslije Zec je također iz blizine šutirao, Velić ovaj put uhvatio loptu. Veselinović u 52. minuti odigrava povratni pas, Štilić šutira pored gola. Nova velika prilika za Plave u 54. minuti, Zec je iskosa snažno šutira, a Lendrić na drugoj stativi nije uspio bolje zahvatiti loptu.

Minutu nakon toga Veselinović ubacuje, Lendrić loše šutira iz peterca. Šut Štilića iz 65. minute sa 16 metara odlazi pored stative. Udarac Bekrića iz 68. minute sjajno brani Velić. Naš tim do drugog gola stiže u 69. minuti. Zec je ubacio, a Juričić glavom pogodio. 2:4 postavio je Alić u 89. minuti sjajnim golom sa 30 metara, a minutu poslije Zec pogađa za 4:3. Željezničar u 93. minuti dolazi do poravnanja, defanzivac Mladosti je igrao rukom, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Semir Štilić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Radnika. Susret u Bijeljini počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović (Blažević od 73.), Miletić, Vrhovac, Milićević – Alispahić, Bojo (Veselinović od 35.), Mujezinović (Bekrić od 61.), Štilić – Zec, Lendrić (Juričić od 61.).
Mladost: Velić – Šabanović, Sadiku, Mahmić, Alić – Žulj, Begić – Dejanović, Dedić, Hiroš (Šarić od 46.) – Hadžić (Vladić od 69.).
Žuti kartoni: Dedić, Hiroš, Miletić,
Crveni karton: Žulj, Sadiku (dva žuta)