Željezničar je u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH remizirao sa Slobodom 1:1.

U devetoj minuti Štilić ubacuje, Haračić šutira glavom, a Devedžić izbacuje u korner. Nakon kornera Drina glavom pokušava, Bukvić brani. Vranješ u 15. minuti šutira iz slobodnog udarca, Bender odbija u korner. U 22. minuti Štilić je bio pred golom Slobode, šutira desnom nogom, Devedžić odbio, a na odbijenu loptu je natrčao Drina i volej udarcem šutira pored gola.

Minutu poslije Štilić ubacuje, Amoah glavom šutira preko gola. Santos u 33. minuti iskosa šutira po zemlji, Bukvić hvata. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je poveo u 52. minuti. Štilić je sjajno ubacio, Amoah zakačio loptu, a Armin Hodžić pogodio mrežu Slobode. U 60. minuti velika šansa za Slobodu. Maksimović je probio, ubacio za Delića koji sa sedam metara mlako šutira i Bender hvata loptu. U 64. minuti Delić glavom traži Vranješa, ali Bender sjajnom reakcijom spašava naš gol.

Sloboda je poravnala u 70. minuti. Delić je ubacio, Maksimović glavom prebacio, a Osmanković čini se iz nedozvoljene pozicije postigao pogodak. 

Santos probija u 73. minuti, ubacuje, a Subašić šutira pored gola. Amoah u 88. minuti snažno šutira sa 25 metara, lopta ide malo preko gola domaćih.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Sloge Meridian. Susret na Grbavici počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Kosorić, Malić – Hodžić, Beća – Amoah, Štilić, Santos – Haračić. Još su igrali: Hajdarević, Subašić, Beganović.
Sloboda: Bukvić, Devedžić, Ćivić, Osmanković, Mehmedović, Komazec, J. Osmić, Vranješ, Vošnjak, M. Osmić, Delić.