Na početku ove sezone iz redova Mladosti DK u naš tim stigao je Sinan Ramović. Do sada je odigrao 14 utakmica, postigao je jedan gol i ubilježio četiri asistencije. Sa Sinanom smo razgovarali o dosadašnjem dijelu sezone, najdražoj utakmici, navijačima i narednom ciklusu susreta.

Sinan Ramović je rođen 13. oktobra 1992. godine u Goraždu. Nosio je dres Goražda, GOŠK-a, Veleža i Mladosti DK gdje je igrao jako dobro i na 53 utakmice postigao osam golova i ubilježio 13 asistencija. Na Grbavicu je stigao na početku ove sezonu, a debi je ubilježio u Štokholmu protiv AIK-a. Nakon toga je za Plave odigrao 14 utakmica, postigao jedan gol i asistirao za četiri.

Ramović je istakao da je djelimično zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, te da jedva čeka zimske pripreme kako bi se ekipa dodatno uigrala.

– Možemo biti zadovoljni s obzirom na to da smo drastično smanjili zaostatak za prvim mjestom, ali ostaje žal što iz nekih utakmica nismo izvukli više jer smo realno morali. Do kraja imamo težak raspored i moramo biti maksimalno spremni da odgovorimo na sve zahtjeve. Svojim igrama sam zadovoljan, ali držim se toga da uvijek može bolje i postoji dosta prostora za napredak. Kako mene tako i cijele ekipe. Dobro će nam doći zimske pripreme, rekao je Sinan Ramović za www.fkzeljeznicar.ba.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

– Najdraža utakmica mi je pobjeda protiv Sarajeva za njihov rođendan prije dvije godine kada sam ubilježio dvije asistencije, a najdraži gol mi je naravno prvijenac za Željezničar, moj klub od djetinjstva, odgovorio je Sinan na pitanje o najdražim trenucima u karijeri.

Željina devetka svoje slobodno vrijeme provodi u kući sa svojom porodicom, a pored Želje od malena navija za Chelsea. Od svjetskih fudbalera uživa gledati brazilca Neymara.

– Želio bih pozvati navijače da nam pruže podršku i narednom periodu jer će nam trebati više nego ikada ove sezone. Velika je razlika kad njih čujemo, poručio je Ramović za kraj.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba