Željezničar će u subotu u Kragujevcu gostovati Radničkom, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri ekipa, Tomislav Ivković i Vladimir Radenković, te prvotimci, Aleksandar Kosorić i Aleksa Damjanac.

– Prije svega bih iskoristio priliku da se ljudima iz Radničkog 1923 zahvalim na ukazanom gostoprimstvu. Zaista smo prezadovoljni načinom na koji smo dočekani i koliko se svi ljudi iz kluba trude da nam budu dobri domaćini. S obzirom da smo kasnili sa početkom priprema, ova mini turneja po Srbiji dobro će nam doći da se prije svega bolje upoznamo i znatno spremniji uđemo u nastavak prvenstva, izjavio je Ivković.

– Drago mi je što sam nakon dužeg niza godina ponovo ovdje, a još draže mi je što sam tu zatekao Vladimira Radenkovića, trenera sa kojim sam imao priliku da sarađujem u prošlosti i o kome imam samo riječi hvale, kao i svog bivšeg saigrača Slavka Perovića, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Radničkog. Kao neko ko je dio svoje karijere proveo upravo u Kragujevcu, dobro znam koliko Kragujevčani vole fudbal i Radnički, tako da se nadam dobroj posjeti i odličnoj atmosferi u subotu, poručio je Kosorić.

– Neki moj utisak nakon tri mjeseca provedenih u Kragujevcu je da se navijači Radničkog 1923, baš kao i pristalice Željezničara, jako dobro razumiju u fudbal i da stimulišu kako nas trenere, tako i igrače na konstantni napredak. Mislim da je Željezničar promjenom koncepta i fokusiranjem na igrače iz sopstvene akademije napravio pravi potez za budućnost kluba i njegov povratak u sam vrh bosanskohercegovačkog fudbala. Što se utakmice u subotu tiče, za nas je to dobra prilika da na djelu vidimo igrače sa manjom minutažom u proteklom dijelu sezone, kao i da donesemo neki konačan sud u vezi sa daljim statusom trojice igrača koji se kod nas nalaze na nekoj vrsti probe, istakao je Radenković.

– Dobro je što smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili da zakažemo jednu jako kvalitetnu provjeru protiv odlične ekipe Željezničara. Vjerujem da će ova utakmica dati neku jasniju sliku o trenutnim mogućnostima ekipe i da će nam pomoći da se što bolje pripremimo za predstojeće prvenstvene bitke, istakao je Aleksa Damjanac.

Utakmica se igra u subotu na stadionu Radničkog sa početkom od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU