Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Vitez rezultatom 2:1.

U šestoj minuti odlična akcija Plavih, ali Turkovićev udarac glavom odlazi preko gola gostiju. Dvije minute poslije, Varea je šutirao preko gola nakon slobodnog udarca. Ponovo je Varea bio u prilici nakon ubačaja Bučana, ali i ovaj put bez veće opasnosti po gol Živkovića.

Smirko je šutirao u 12. minuti, ali bez opasnosti po Antolovića. Igrala se 15. minuta kada je Varea odlično uposlio Turkovića, ovaj dodao do Bajića, koji šutira preko gola. Minuti kasnije ponovo Varea odličnim dodavanjem upošljava Turkovića čiji volej udarac odlazi pored lijeve stative gostujećg gola.

U 21. minuti ponovo brza akcija Plavih, Varea proigrao Tomića koji asistira Bajiću, ali je lopta ponovo otišla pored gola. Nakon ubačaja Bučana iz slobodnog udarca u posljednji trenutak loptu izbacuje Livaja. U 29. minuti velika prilika za Plave. Stanić je odlično prošao po desnoj strani i šutirao, ali je Živković bio na visini zadatka. Minuti poslije gosti prvi put šutiraju u okvir gola, ali Kapetanov udarac lagano hvata Antolović.

Plavi su poveli u 44. minuti. Sead Bučan je ubacio iz prekida, a Nedo Turković pogodio za vodstvo svog tima. Turković je tako u osmom nastupu prvi put pogodio u dresu Željezničara. Samo dvije minute poslije Željo postiže novi pogodak. Kvesić je ubacio, defanzivac Viteza izbacio loptu, a Sead Bučan natrčao i zatresao mrežu Vitežana.

U petoj minuti drugog dijela gosti su istrčali kontru, ali su se u završici spetljali. U 56. minuti Antolović u kaznenom prostoru ruši Kapetana, a sudija mu pokazuje crveni karton. U igru je ušao Kjosevski umjesto Bajića. Siguran sa bijele tačke je bio Mladen Jurčević.

Samo minutu poslije u redovima gostiju pocrvenio je Livaja. U 64. minuti Turković je pokušao, ali Živković bio na visini zadatka. Od 67. minute umjesto Bučana na terenu je igrao Memija. U 78. minuti Enis Sadiković je zamijenio Hasanovića. Minutu poslije Stanić je šutirao iz slobodnog udarca, lopta otišla u korner, a nakon kornera Turković šutirao glavom u dobro postavljenog golmana gostiju.

U sudijskoj nadoknadi Memija je imao priliku, ali je Živković izbacio loptu u korner. Do kraja su Plavi kontrolisali igru i ubilježili treću uzastopnu pobjedu.

U narednom kolu Plavi gostuju u Tuzli kod Slobode, a već u utorak od 16 sati igraju utakmicu Kupa BiH protiv Slobode MG.

POGLEDAJ GALERIJU