Fudbaleri Željezničara su u okviru 17. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Zrinjski sa 2:1.

U 13. minuti Stevanović sa 20 metara šutira lijevom nogom, lopta pogađa Alispahića i odlazi malo pored gola Zrinjskog. Četiri minute poslije Todorović iskosa šutira, Erić sigurno hvata. Ibanez u 22. minuti šutira sa distance, ali bio je to lak plijen za Erića. Domaći su poveli u 28. minuti. Ćorluka je povukao loptu, lijepo uposlio Bilbiju koji je izašao pred naš gol i doveo svoj tim u vodstvo. Tri minute poslije Enin šutira preko gola. U 43. minuti Ibanez šutira iz prekida pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 49. minuti nakon kornera dobra prilika za naš tim, ali niko u petercu nije zahvatio loptu. Minutu poslije Todorović mlako šutira, a dvije minute nakon toga Mašić šutira, ikić odbija u korner. Milićević u 57. minuti iskosa šutira, lopta odlazi malo pored gola. Željezničar je izjednačio u 58. minuti. Bekrić je ubacio iz kornera, a Miletić na drugoj stativi šutirao i pogodio mrežu Zrinjskog. 

Veselinović u 69. minuti s lijeve strane pokušava, lopta odlazi malo preko gola domaćih. Bekrić iz prekdia šutira u 75. minuti, Brkić brani, potom Lendrić šutira, ali Brkić još jednom izbacuje u korner. Željezničar do pobjedonosnog gola dolazi u 90. minuti. Bekrić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, riješio se svog čuvara i majstorski pogodio za veliko slavlje Plavih u Mostaru!

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Zrinjski: Brkić – Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Ibanez (Stojkić od 71.) – Zlomislić, Trebotić (Ivančić od 60.). Enin, Todorović (Filipović od 60.) – Mašić (Govedarica od 71.), Bilbija.
Željezničar: Erić – Stevanović, Miletić, Ikić, Milićević – Hajdarević, Alispahić, Mujezinović (Veselinović od 67.), Bojo (Bekrić od 46.) – E. Zec (Lendrić od 67.), Juričić.
Žuti kartoni: Jakovljević, Stojkić, Ivančić, Bekrić, Juričić