U Sarajevo City Centru danas je održana press konferencija na kojoj su predstavljene prve bosanskohercegovačke PEZ figurice. Riječ je figuricama sa simbolima FK Željezničar.

Inače, PEZ® je jedan od najpoznatijih brendova iz kategorije slatkiša koji dolazi iz Austrije. U prošlosti sva proizvodnja namijenjena bivšim zemljama Jugosalavije kretala je iz Slovenije. Nakon potrage za savršenim distributerom 2008. godine, PEZ® uspostavlja saradnju sa kompanijom Spanish Market, sa kojima danas obilježavaju desetu godišnjicu uspješnog poslovanja.

– Kompanija PEZ® i Spanish market započeli su saradnju još 2008. godine, koja bez prekida traje punih 10 godina. PEZ® kao konditorski brend namijenjen svima dostupan je u svim supermarketima, hipermarketima, prodavnicama, benzinskim stanicama i kioscima širom BiH. Kada je u pitanju bh. tržište potrošači u prosjeku godišnje kupe 200.000 figurica, te oko 4 miliona bombonica, istakla je Claudia Muhr, direktorica međunarodne prodaje, PEZ® International GmbH.

Kompanija Spanish Market pored brenda PEZ® uvozi i distribuira nekolicinu poznatih svjetskih brendova, ali pored njih posjeduje i vlastiti proizvodni pogon za proizvodnju kroasana Quickie, te grickalica Mas Palitos.

– Kompanija Spanish market izrazito je ponosna na vlastiti uspjeh koji gradi već više od 20 godina na tržištu BiH, a pored brendova koje zastupamo na našem tržištu najponosniji smo na vlastiti proizvodni asortiman. Kada je u pitanju PEZ® jako smo sretni da smo za ovaj period uspjeli pozicionirati ovaj brand na tržitu na nivou kakav ova kompanija zauzima i u zemljama Evrope, ali i svijeta uopšte. Kao kruna naše desetogodišnje saradnje, danas zvanično lansiramo prve i zvanične bh. figurice PEZ®, izjavila je Alma Tahirović, brand manager PEZ®-a ispred kompanije Spanish Market doo.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar koji je ovom prilikom izjavio:

– Jako mi je drago da je i naš klub postao član velike porodice PEZ®, a najviše raduje činjenica da će najmlađi navijači našeg kluba imati novu omiljenu figuricu sa plavim bojama na njoj.

POGLEDAJ GALERIJU