Na Stadionu Grbavica danas je predstavljena nova aktivnost u sklopu saradnje između kompanije PAK Centar i bh. premijerligaških klubova FK Željezničar i FK Sarajevo.

Naime, domaća kompanija PAK Centar u saradnji sa dva najpoznatija sportska kolektiva u Bosni i Hercegovini plasirala je na tržište zajednički proizvod. Riječ je o „Plavom“ i “Bordo” pakovanju od 500g dobro poznatog osvježavajućeg napitka NovaVita. Ovaj vitaminski instant napitak visokog kvaliteta ukrašen je sa dobro poznatim grbovima sarajevskih kluba i predstavlja idealno osvježenje za sve navijače u nadolazećim toplim danima. Uz to, NovaVita je omiljena i među sportistima obzirom na njemu nutritivnu vrijednost.

– Pokrenuli smo co-branding kampanju i proizvod sa naša dva najpoznatija kluba. Ova aktivnost zapravo je nastavak saradnje sa FK Željezničar i FK Sarajevo. Nova Vita je već trinaest godina prisutna na bh. tržištu i kvalitet našeg proizvoda se gleda kroz visoke standarde i dobivene certifikate. Vjerujemo da će „Plava“ i “Bordo” Nova Vita naći svoje mjesto u domovima svih sportskih zaljubljenika. Odlučili smo se za artikal Nova Vita narandža 500g koji je najprodavaniji iz našeg asortimana i koji je zastupljen u svim većim trgovačkim lancima u BiH. Kupovinom ove limitirane serije direktno podržavate klub označen na ambalaži, rekao je marketing menadžer PAK Centra, Nermin Brdarić.

– FK Željezničar je izuzetno zadovoljan proširenjem saradnje sa Pak Centrom, posebno u dijelu co-brandinga. Iznimno je bitno da domaće kompanije podržavaju i pokreću ovakve projekte, što u konačnici donosi dodatnu vrijednost cjelokupnoj lokalnoj zajednici. Uvjereni smo da će Pak centar za brendiranim proizvodom Plava „Nova Vita“ biti dobar saigrač u timu i da će ovaj vid saradnje učvrstiti naše odnose i dovesti do obostrane koristi i povrata investicije, poručila je Amira Bajrović marketing menadžer FK Željezničar.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su i igrači oba sarajevska kluba, koji su degustirali NovuVitu. Naravno, svaki probao napitak iz pakovanja u bojama svog omiljenog kluba. Nova Vita je najprodavaniji proizvod i zastupljen je u svim većim trgovačkim lancima u BiH, a samim tim i u Kantonu Sarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU