U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je zvanično predstavljeno prvo pojačanje FK Željezničar za narednu sezonu, Denis Pozder.

Denis Pozder je stigao u Sarajevo, a jučer je odradio ljekarski pregled. Jutros je odradio test fizičke pripremljenosti, te psihološki test. Na konferenciji medijima su se obratili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, te novi fudbaler, Denis Pozder.

– Denis Pozder je od 1. jula tekuće godine član FK Željezničar. Ovo je plod višemjesečnog skautinga naših ljudi i oni su se opredjelili  za Denisa. Denis ima bogato evropsko iskustvo, igrao je za renomirane klubove i nadam se da će istim tempom nastaviti i kod nas, rekao je Mirsad Šiljak.

Još uvijek fudbaler holandskog Den Boscha je istakao zadovoljstvo što je došao u najtrofejniji bosanskohercegovački klub.

– Drago mi je što sam došao u Želju. Kad sam čuo da me Željo prati i želi, sve mi je bilo jasno. To je klub koji je jedini u koji bih došao u BiH. Dat ću sve od sebe na terenu da navijači budu sretni, da treneri budu sretni i svi mi. Kod dolaska u Želju presudilo je to što sam čuo da je ovdje zdrava konstrukcija i da je sve jako profesionalno, rekao je Denis Pozder dodavši:

– Što se tiče navijača, to svakom igraču mnogo znači. Kad izađeš na teren i vidiš te navijače dobiješ adrenalin i isplati se boriti na terenu.

Nakon obraćanja Šiljka i Pozdera, uslijedilo je zvanično potpisivanje ugovora između FK Željezničar i Denisa Pozdera.

POGLEDAJ GALERIJU