FK Željezničar i Općina Novo Sarajevo su u Plavom salonu Stadiona Grbavica potpisali Ugovor o realizaciji Grant sredstava za naš Klub, a vrijednost ugovora je 200.000 KM. Sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Prisutnim medijima obratili su se Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, i predsjednik Kluba, Admir Džubur.

– Jednostavno smo shvatili svoju društvenu ulogu u svrhu realizacije onih stvari u vrhunskom sportu koje su od opšteg interesa za lokalnu zajendicu. Ono što karakterište ovaj ugovor jeste da smo svi ušli u jedan čudan period djelovanja svega u državi što je prouzrokovano svim ovim mjerama vezano za pokušaj suzbijanja koronavirusa. To su stvari koje se moraju provesti i te stvari su izazvale čitav niz tegoba, počevši od ekonomije, pa do sporta i kulture. Prepoznavši našu ulogu lokalne zajednice,koji kao neko ko i kada ostali okrenu glavu, moramo pomoći tamo gdje možemo, mi smo i ove godine predvidjeli sredstva, koja su prvobitno imala drugu namjenu. Već nekoliko godina mi smo u projektu rekonstrukcije i sanacije stadiona, sa ciljem da se pomogne i Želji i reprezentaciji. Nažalost, ove godine se pojavila pandemija koja je zaustavila čitav život u svijetu i prepoznavši potrebu da djelujemo i pomognemo i sportskim klubovima, mi smo promijenili namjenu kroz rebalans budžeta i 200.000 za šta ćemo potpisati ugovor su namijenjeni Želji za prevazilaženje teških posljedica i finansiranje svih onih stvari i troškova koji su neophodni da bi nastavili svoju djelatnost, rekao je Nedžad Koldžo.

– Zaista, želim da izrazim posebnu zahvalnost načelniku, saradnicima, općinskom vijeću na ovoj susretljivosti i pomoći FK Željezničar. Željezničar u narednoj godini slavi 100 godina postojanja. U tih 100 godina bilo je i teških trenutaka, međutim ovo što nam se dešava u posljednje vrijeme niko nije mogao da predvidi i situacija u klubu i oko kluba je dosta teška. Međutim, FK Željezničar je postojao 100 godina i postojaće i narednih 100 godina. Ova sredstva i prenamjena ovih sredstava biće utrošena u redovne troškove kluba i sigurno će biti velika pomoć da nastavimo i da uđemo u novu sezonu mnogo stabilnije i mnogo jače. Od Želje očekujemo najveće rezultate i potrudićemo se da sve ovo što je pred nama opravdamo i da postignemo ono što cjelokupan klub i svi želimo, a to je juriš na obje titule i da proslavimo 100. godina kluba kako i dolikuje FK Željezničar, istakao je Admir Džubur, predsjednik Kluba.

Sredstva su planirana za plaćanje fiksnih troškova Fudbalskog kluba Željezničar, jer bez obzira na drastičan pad prihoda izazvanih panedmijom korona virusa, Klub mora plaćati navedene troškove, a na osnovu prijedloga mjera koje je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dostavio u svrhu ublažavanja štetnih posljedica i troškova nastalih pandemijom virusa COVID 19 na sportski sektor.

POGLEDAJ GALERIJU