Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola Lige za prvaka poraženi od domaće Krupe sa 2:0.

U četvrtoj minuti Ubiparip šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola Krupe. Tri minute poslije šutira i Blagojević, ali Kutić sigurno hvata. Vukotić je glavom nakon kornera šutirao preko našeg gola u osmoj minuti. Dvije minute poslije Vranješ šutira sa distance, Kutić brani.

Nikolić u 15. minuti iz prekida iskosa šutira pored našeg gola, a dvije minute poslije odbijanac nakon kornera hvata Fajić, ali lopta odlazi visoko preko našeg gola. U 22. minuti velika prilika za Plave. Nakon kornera šutirao je Graovac, a sa gol-linije loptu izbacio defanzivac Krupe. Blagojević sa 18 metara u 27. minuti lijevom nogom šutira pored gola. Dvije minute poslije sjajna šansa za Krupu kada Fajić izlazi pred naš gol, ali Kjosevski brani.

U 31. minuti domaći su poveli. Zakarić je izgubio loptu, Milosavljević ubacio, a Fajić sa pet metara pogodio našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Domaći su prednost povećali u 57. minuti. Nakon greške naše ekipe Fajić je dodao do Marjanovića koji sa deset metara trese našu mrežu. Zajmović dodaje do Ubiparipa koji šutira sa 20 metara, lopta odlazi preko gola. U 66. minuti Ramović se namjestio, šutirao, ali ispred gola domaćih Aleksić blokira u posljednji trenutak.

Blagojević je iskosa šutirao u 73. minuti, ali i ovaj put lopta odlazi pored gola. Zajmović je u 81. minuti dobro ubacio, ali je Zakarić zakasnio na ubačaj. Blagojević u 88. minuti sjajno šutira, ali lopta pogađa prečku. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Zrinjskog. Utakmica na Grbavici počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Blagojević, Hajdarević (Ramović od 55.)- Zakarić, Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 68.).
Krupa: Kutić, Makitan, Dujaković (Galešić od 73.), Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Aleksić, Fajić (Redžić od 90.), Marjanović (Maksimović od 58.).
Žuti kartoni: Marjanović, Mehremić, Ramović.