Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od Veleža sa 1:0.

U 21. minuti Pavić šutira preko gola Veleža. Dvije minute poslije velika prilika za Velež kada je Fajić izašao pred naš gol, šutirao, ali je Erić odbio u korner. Tri minute nakon toga Behrem prizemno šutira, Erić sigurno hvata. Nakon našeg kornera u 31. minuti Velež je izveo kontranapad i stvorio veliku priliku. Berisha je sam izašao na naš gol, ali je Erić sjajno odbranio, a potom novi pokušaj Berishe sa gol-linije izbacuje Osmanković.

Bojo je u 36. minuti izveo prekid sa strane, na drugoj stativi glavom je šutirao Osmanković, ali Bogdanović izbacuje u korner. Četiri minute poslije slična situacija. Ponovo Bojo kvalitetno ubacuje, a ovaj put udarac glavom Bogičevića odlazi malo preko gola Mostaraca. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Velež je poveo u 51. minuti. Defanzivci našeg tima napravili su grešku, lopta se odbila do Berishe koji je iskosa bio usamljen i pogodio za vodstvo svog tima. Dvije minute poslije Sadiković sa 20 metara šutira preko gola. Udarac Veselinovića iz 60. minuti sigurno hvata Bobić.

Ponovo u 69. minuti naša odbrana ne reaguje najbolje, lopta prolazi do Brandaoa koji izlazi pred Erića, ali i ovaj put golman našeg tima dobro reaguje i spašava mrežu. Berisha u 85. minuti iskosa šutira pored našeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar će sutra u 15 sati odigrati susret za treće mjesto Memorijalnog turnira “Četvrta viteška” protiv Famosa, dok će se u finalu sastavi Velež i Radnik iz Hadžića.

 

Željezničar: Erić – Stanić, Bogičević, Osmanković, Pavić – Sadiković, Bojo – A. Šehić, Mujezinović, Veselinović – Krpić.
Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Zvonić, Ćivić, Ćosić, Behram, Vehabović, Brandao, Cvijanović, Berisha.