Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH poraženi od Širokog Brijega sa 2:0.

U drugoj minuti Dacić ubacuje za Zeca, ali ovaj ne uspijeva dobro zahvatiti loptu i Bilobrk je lako hvata. Četiri minute poslije Blagojević šutira iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali je Bilobrk ponovo bio na visini zadatka. Kvesić iskosa iz prekida šutira, Fejzić brani. Minutu poslije Zec se lijepo rješava Matića, a potom sa 20 metara šutira preko gola.

Široki je poveo u 28. minuti. Sa desne strane je ubacio Eliomar, a glavom sa druge stative pogodio Kožul. Tri minute poslije Čorić iskosa šutira malo pored našeg gola. U 37. minuti Eliomar također iskosa šutira, i njegov pokušaj odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 53. minuti Dacić sa 20 metara šutira preko gola. U narednoj minuti domaći postižu i drugi gol. Nakon duge lopte Rodin je pogriješio, a Kvesić iskoristio i pospremio loptu u našu mrežu. 

Begonja u 69. minuti iskosa šutira pored gola. Čurjurić u 88. minuti šutira iskosa iz prekida, Bilobrk brani. U prvoj minuti sudijskog dijela Stevanović snažno šutira, lopta pogađa vanjski dio mreže. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Rodin, Osmanković, E. Šehić – Hajdarević, Šabanadžović (Čurjurić od 73.), Blagojević (Osmanović od 38.) – Zec (Pavić od 66.), Zajmović – Dacić.
Široki Brijeg: Bilobrk – Čorić, Kovačić, Perković, Marković – Matić, Kožul (Ćorluka od 85.) – Eliomar, Babić (Begonja od 57.), Kvesić (Čabraja od 68.) – Bagarić.
Žuti kartoni: Osmanković, Rodin
Crveni karton: Bilobrk