Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od domaće Mladosti sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Graovac, Osmanković, Projić – Radinović, Blagojević – Zakarić, Zeba, Zec – Ramović. Za domaće su igrali od prve minute: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Karahmet, Isaković.

Već u prvom napadu na utakmici domaći su poveli. Osmankovićev pas nije došao do Graovca, Milivoje Lazić je uzeo loptu i matirao Kjosevskog. Samo pet minuta poslije bilo je 2:0. Lijepa akcija Mladosti, a u završnici je pogodio Almir Aganspahić. U 14. minuti Željo prijeti preko Ramovića čiji udarac odlazi malo preko gola. Dvije minute nakon toga iskosa Arežina izlazi pred naš gol, šutira, ali Kjosevski sjano brani.

Arežina u 21. minuti šutira iz slobodnog udarca i pogađa prečku našeg gola. U 25. minuti indirekt udarac za naš tim na 15 metara. Šutirao je Zakarić po zemlji, ali je Velić odbranio. Zec je u 37. minuti se namjestio na desnu nogu, šutirao, ali je Velić bio na visini zadatka. U 41. minuti je Žerić zamijenio Radinovića. Tri minute poslije najbolja prilika za Plave. Zeba je proigrao Ramovića, koji izlazi pred gol Mladosti, šutira, ali Velić sjajnom paradom spašava svoju mrežu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Mladosti od 2:0.

Zakarić  je u 52. minuti šutirao iz slobodnog udarca preko gola. Stevanović je u 68. minuti zamijenio Projića. Plavi su drugo poluvrijeme preuzeli inicijativu, stvorili nekoliko dobrih situacija, ali konkretnih prilika nije bilo mnogo. Beganović je u 75. minuti zamijenio Ramovića. U 83. minuti Željo je smanjio rezultat. Nako prekida sa strane Kemal Osmanković je najbolje skočio i pogodio mrežu domaćih. Dvije minute prije kraja Zec je šutirao, a Velić odbranio. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Viteza. Utakmica na Grbavici počinje u 20 sati!

POGLEDAJ GALERIJU