Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Mladost DK rezultatom 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Hodžurda, Stanić – Zolotić, Zahirović, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić. Za goste iz Doboja kod Kaknja su igrali: Hadžić – Rizvanović, Čović, Milisavljević, Musić – Sušić, Isaković, Kobilica, Kovač, Hodžić – Dilaver.

U četvrtoj minuti Zahirović oduzima loptu, a u završnici Bekrićev udarac odlazi u korner. Nakon kornera Hodžurda pokušava glavom, ali je Hadžih uhvatio loptu. Samo minut poslije Dilaver šutira, a Kjosevski sigurno brani. M. Stevanović sjajno ubacuje, a Lendrić pokušaj glavom odlično u korner izbacuje Hadžić.

Ipak, nakon kornera Željo dolazi do vodstva. Bekrić je ubacio, a u duelu sa Bogičevićem je bio fudbaler Mladosti koji nespretno loptu šalje u svoju mrežu. U 18. minuti Lendrić je izborio korner nakon kojeg Hodžurda glavom šutira tik pored desne stative gola gostiju. Agilni M. Stevanović u 25. minuti upošljava Lendrića koji sa 20 metara šutira preko gola.

U 26. minuti Manijaci su skandirali ime Mirze Raščića, a potom i 50-tak navijača Mladosti što je izazvalo aplauze oko 6.000 navijača na Stadionu Grbavica. Memija je u 29. minuti snažno šutirao preko gola. U narednom napadu Zolotić šutira pored gola. U 33. minuti je bilo 2:0. Bekrić je ubacio iz prekida, a Ivan Lendrić odličnim udarcem glavom zatresao mrežu gostiju.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Mladost je smanjila prednost. Dobar ubačaj sa strane je iskoristio Mehmedalija Čović koji je glavom matirao Kjosevskog. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 2:1 u korist naše ekipe.

Do 57. minute drugog dijela nije bil ovećih prilika, a u pomenutoj minuti je Bogičević šutirao preko gola nakon kornera. Kod gostiju Musića je zamijenio Ramović. Sjajan prodor Stanića u 64. minuti, ali njegov udarac je zaustavila prečka gola Mladosti. Brazulac Mailson je u 66. minuti zamijenio Memiju i tako debitovao u dresu Plavih. Kobilicu je zamijenio Bošković kod Mladosti.

U 72. minuti dobra akcija Plavih kada je Mailson ubacio, ali je Hadžić intervenisao ispred Lendrića. Dvije minute poslije Hodžić snažno šutira, ali Kjosevski sjajno intervencijom spasio našu mrežu. U 78. minuti Lendrić dodaje do Bekrića čiji udarac sa vrha kaznenog prostora brani Hadžić, bivši golman našeg tima. Devet minuta prije kraja Bogičević ponovo najvisočiji u skoku, ali udarac odlazi preko gola.

Bekrićev sjajan pokušaj iz 83. minute nakon slobodnog udarca je zaustavila prečka. U 85. minuti je uz velike ovacije igru napustio Ivan Lendrić, a umjesto njega zaigrao je Dejan Djermanović. Tri minute prije kraja je M. Stevanović šutirao iz slobodnog udarca preko gola. U sudijskom vremenu je Samira Bekrića zamijenio Dženis Beganović.

U narednom kolu Željezničar u subotu gostuje u Tuzli kod domaće Slobode, a već u srijedu je na rasporedu revanš susret 1/4 finala Kupa BiH protiv Borca. Utakmica se igra na Grbavici sa početkom od 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU