Ekipa Željezničara okončala je drugi dan priprema u Antaliji, a Plavi su danas obavili dva treninga.

Oba treninga obavili su svi fudbaleri u punom intenzitetu izuzev Ermina Zeca koji trenira po individualnom programu i njegov oporavak ide po planu.

Naš tim će u ponedjeljak odigrati prvi pripremni susret u Antaliji, a protivnik je ljubljanska Olimpija koja je prvi dio sezone okončala na prvom mjestu sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Maribor. Ekipu sa klupe predvodi Safet Hadžić, dok je najbolji strijelac tima u ovoj sezoni Ante Vukušić koji je postigao 17 golova. Jedan od najkonstantnijih fudbalera je Tomislav Tomić, bivši fudbaler našeg tima. Iz rostera Olimpije vrijedi još izdvojiti golmana Vidmara, Magnacka koji je prošao omladinsku školu Barcelone, Mirela Samardžića, Austrijanca Stefana Savića, nekadašnjeg fudbalera Mladosti Gorana Brkića, Asmira Suljića te Luku Menala.

Željezničar i Olimpija odigrali su veliki broj prvenstvenih i prijateljskih utakmica. Posljednji susret odigran je 15. februara 2012. godine kada su Plavi u Rovinju savladali Olimpiju sa 2:1 (Selimović, Stanić / Ranić).

Utakmica između Željezničara i Olimpije igra se u ponedjeljak od 15:30 sati (17:30 po lokalnom vremenu u Turskoj). U nastavku pogledajte dio fotografija sa oba treninga Plavih, a kompletnu fotogaleriju pogledajte na Facebook stranici FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU