Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Radnikom odigravši 0:0.

U 18. minuti lijepa akcija Radnika, a u završnici udarac Krsmanovića brani Antolović. Pet minuta poslije kontra domaćih, a udarac iskosa Obradovića odlazi pored gola. U 28. minuti Hadžiahmetović šutira sa 20 metara, ali Avdukić sigurno brani.

Odlična akcija Plavih u 35. minuti kada Memija proigrava Tiaga čiji udarac brani Avdukić, a odbijenu loptu Kokot šalje preko gola.

Već u drugoj minuti drugog dijela Đelmić ubacuje, a Kokot šutira u Avdukića. Sedam minuta poslije ponovo je Kokot u prilici kada mu je Tiago asistirao, ali je Avdukić ponovo bio odličan. Od 57. minute su Plavi igrali sa igračem manje. Đelmić je zaradio direktan crveni karton.

U 60. minuti Jakovljević šutira nakon kornera, a Antolović brani. Sedam minuta poslije velika prilika ua Plave kada Tiago sa 10 metara šutira tik pored desne stative domaćeg gola. U 70. minuti nakon greške odbrane domaćih Blagojević izlazi pred  gol gostiju, ali šutira pored gola. Stokić je zamijenio Kokota.

Dvanaest minuta prije kraja domaći prijete, ali je Hodžić bio neprecizan. Dvije minute nakon toga ponovo je opasno pred našim golom, ali je Kosorić otklonio opasnost. U posljednjem napadu je Stokić šutirao preko gola.

POGLEDAJ GALERIJU