Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Veleža sa 2:0.

U 11. minuti prva prilika za Plave. Bojo je ubacio iz tada već petog kornera, Sipović najbolje skočio, ali lopta ide malo preko gola. Gosti su poveli u 21. minuti. Nakon kornera naši fudbaleri nisu najbolje reagovali, Fajić je primio loptu i zatresao našu mrežu sa pet metara. Sadiković sjajno izvodi slobodan udarac u 24. minuti sa 25 metara, Bobić odlično brani. U nastavku akcije ponovo Sadiković šutira, ovaj put iz igre snažno, ali ponovo Bobić brani.

Sadiković u 29. minuti ponovo pokušava, ali lopta odlazi preko gola. Bojo u 40. minuti iskosa šutira pored gola. Veselinović u 41. minuti sjajno šutira sa distance, lopta odlazi malo pored stative. Još jedan dobar napad Želje u 45. minuti, Veselinović je prošao po strani, ubacio, ali ispred Boje u posljednji trenutak reaguje Zvonić. Bojo ubacuje u prvoj minuti sudijske nadoknade, Krpić glavom šutira, Bobić brani.

Plavi su nastavili sa atacima na gol Veleža, a udarac Sadikovića iz 60. minuti još jednom brani Bobić. Cvijanović mlako šutira u 62. minuti, Kjosevski brani. Veselinović šutira sa 20 metara u 64. minuti, lopta odlazi malo pored gola. Gosti su drugi ozbiljniji napad pretvorili u novi gol. Cvijanović je odigrao za Čivića koji se namjestio u šesnaestercu i pogodio nebranjeni dio našeg gola. 

Veselinović ubacuje u 77. minuti, Dacić iz dobre situacije šutira preko gola. Minutu poslije Subašić ubacuje, ponovo Dacić glavom šutira preko gola. Krpić u 80. minuti spušta glavom, Sipović volejom u padu šutira preko gola. Krpić glavom šutira u 82. minuti, Bobić brani. Sipović je pokušao lijepim makazicama u 85. minuti, ali i taj pokušaj odlazi pored gola.

Udarac Stevanovića iz 86. minute brani Bobić. Udarac Krpića iz 93. minute sjajno brani Bobić. Nakon kornera sa gol linije se spasio Velež. Nevjerovatno šta je sve Željo promašio. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Nastavak prvenstva na rasporedu je 22. februara 2020. godine kada naš tim gostuje kod Radnika.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević (Subašić od 46.), Sipović, Pavić – Sadiković, Alispahić – Veselinović, Bojo, Mujezinović (Dacić od 75.) – Krpić.
Velež: Bobić – Ćosić, Zvonić, Manev, Čivić – Hasanović (Alagić od 79.), Vehabović – Cvijanović (Kalezić od 86.), Behram (Ferreyra od 62.), Brandao – Fajić.
Žuti kartoni: Zvonić, Veselinović, Hasanović, Sipović,
Broj gledalaca: 5.723