Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola Lige za prvaka poraženi od Širokog Brijega sa 3:1.

U osmoj minuti velika prilika za domaće. Nakon ubačaja sa strane Menalo je u padu šutira, a sa gol-linije loptu paradom izbacuje Kjosevski. U 11. minuti je Široki poveo. Nakon ubačaja iz kornera, Matić je bio najviši na drugoj stativi i glavom zatresao našu mrežu. Minutu poslije Vranješ šutira iz slobodnog udarca sa 20 metara, lopta odlazi preko gola.

Zakarić je u 17. minuti povukao loptu, potom šutirao iskosa, ali je Zlomislić bio siguran. U 29. minuti bilo je 2:0. Ćorluka je ubacio, a Menalo glavom pogodio naš gol. Minutu poslije naš tim smanjuje prednost domaćina. Zakarić je ubacio iz prekida, a Ramović glavom postigao svoj peti ovosezonski gol. 

Mehremić ubacuje u 43. minuti, a Vranješ glavom šutira preko gola. Dvije minute poslije Zec šutira iskosa, a lopta pogađa gornji dio prečke. U narednom napadu dvije odlične situacije za domaće, ali oba puta na ubačaje su zakasnili fudbaleri u bijeloj opremi. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

Ivanković u 54. minuti snažno šutira, ali Kjosevski odlično brani. Hadžić ubacuje u 64. minuti, a Hajdarević glavom šutira preko gola domaćih. U 73. minuti Široki je postigao još jedan gol. Sa desne strane je ubacio Lončar, a u kaznenom prostoru je Marić primio loptu i matirao Kjosevskog za 3:1. 

Ivanković u 75. minuti tuče sa 20 metara, lopta pogađa stativu. U 80. minuti Žerić dodaje do Ubiparipa koji šutira, ali sa gol-crte loptu izbacuje Bralić. Lončar u 89. minuti šutira iz prekida, Kjosevski je siguran. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu, ujedno i posljednju utakmicu u ovoj sezoni, Željezničar igra naredni vikend na Grbavici protiv Sarajeva. 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Hadžić, Graovac, Bogičević, Mehremić – Šabanadžović (Modić od 75.), Vranješ (Hajdarević od 58.)- Zakarić, Ramović, Zec (Žerić od 58.) – Ubiparip.
Široki Brijeg: Zlomislić – Kvesić, Matić (Begonja), Ivanković (Baraban od 84.), Marić , Wagner (Bagarić od 72.), Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Perković.
Žuti kartoni: Bralić.