Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od GOŠK-a sa 2:1.

Blagojević u 4. minuti šutira iz slobodnog udarca, ali Kozić sjajno brani u korner. Nakon kornera Bogičević glavom šutira preko gola. Minutu poslije Kulović koristi neopreznost naše odbrane, šutira iz voleja, ali Kjosevski brani. U 13. minuti lijepa akcija Plavih, a u završnici na ubačaj E. Šehića kasni Zec.

Hasanović u 19. minuti sa 30 metara snažno šutira, a Kjosevski krajnjim naporom izbacuje u korner. U 21. minuti Kulović iskosa šutira, lopta odlazi pored našeg gola. Gosti su poveli u 13. minuti. Vego je ubacio iz kornera, a Đajić najbolje skočio i pogodio za 0:1. Igrala se 32. minuti kada je Karamarko reagovao u odbrani, a lopta prošla tik pored stative gostujućeg gola. Nakon kornera Bogičević dobro šutira, a Kozić još bolje brani.

Zec u 38. minuti prima loptu u kaznenom prostoru, a potom šutira pored gola. Sjajna šansa za Plave u drugoj minuti sudijske nadonkade kada Zec ubacuje, a Šabanadžović sa deset metara šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Ereiz u 52. minuti iskosa pokušava gađat, ali je Kjosevski bio dobro postavljen i odbranio. Kulović u 73. minuti nakon kontre šutira sa 20 metara preko gola, lopta ide preko prečke. U 84. minuti Plavi su poravnali. U kaznenom prostoru su oboreni Krpić i Dacić, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Krpić. U 90. minuti sjajan volej Zajmovića, ali Kozić odlično brani u korner. Nakon kornera Zec makazicama šutira preko gola. Osmanković je u 93. minuti šutirao sa distance, lopte otišla pored gola. U jeku napada Plavih gosti su istrčali kontru, a Kulovića je oborio Bogičević. Glavni arbitar je pokazao na bijelu tačku, a Ramić je pogodio za konačnih 1:2.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Čelika. Susret na Grbavici se igra od 18:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Osmanković, E. Šehić – Šabanadžović (H. Hajdarević od 57.), Blagojević – Zec, Čurjurić (Dacić od 67.), Zajmović – Krpić.
GOŠK: Kozić – Čolić, Đajić, Karamarko, Vego – Hasanović (Anković od 89.), Kovačić – N. Hajdarević (Ramić od 87.), Aletić (Zolj od 81.), Ereiz – Kulović.
Žuti kartoni: Zec, Vego, Aletić, Đajić, Bogičević,