Fudbaleri našeg Željezničara remizirali su u okviru pripremne utakmice sa Vendsysselom odigravši 0:0.

Prvu prijetnju bilježimo u 12. minuti kada je Blagojević šutirao sa 20 metara, a golman Danaca izbacio u korner. Osam minuta poslije napadač Vendsyssela šutira, ali je Kosorić blokirao pokušaj. U 23. minuti Bogičević nakon ubačaja Blagojevića šutira glavom preko gola.

Tri minute poslije brza akcija Plavih, a u završnici Bekrić šutira preko gola. Dvije minute poslije Želji je dosuđen penal kada je Lendrića srušio golman Vendsyssela. Bekrićev udarac sa bijele tačke je odbranio golman. Dvije minute prije kraja prvog dijela Stanić ubacuje, a Lendrić šutira pored gola. U posljednjoj minuti nakon kontre, Danci pogađaju prečku.

Od početka drugog dijela je umjesto Kjosevskog branio Fejzić. Beganović, Djermanović i Hasanović su u 61. minuti zamijenili Bekrića, Lendrića i Zolotića. Pet minuta poslije je i E. Sadiković ušao u igru umjesto Blagojevića. U 68. minuti dobra akcija Želje, ali udarac Djermanovića odlazi preko gola.

Kosorića je zamijenio Hodžurda, a Mailson Stanića. Vendsyssel je postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Memija i Tiago su zamijenili M. Stevanovića i S. Stevanovića. Pet minuta prije kraja je pokušao i Tiago, ali je ostalo 0:0. Pred kraj susreta su u igru ušli i Mujagić i Halvadžić.

POGLEDAJ GALERIJU