Fudbaleri Željezničara su u okviru 29. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom 0:0.

U petoj minuti Veselinović iskosa sa distance snažno šutira, lopta odlazi pored gola Slobode. Minut poslije Pršeš sa 25 metara iz trka šutira preko gola. Vidović je u 30. minuti iz slobodnog udarca sa 30tak metara šutirao daleko od našeg gola.

Igrala se 32. minuti kada su Plavi imali veliku priliku. Šabanadžović je uposlio A. Zeca, koji iskosa izlazi pred gol domaćih i šutira pored stative. U posljednjoj minuti prvog dijela Pršeš je snažno šutirao pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Veselinović u drugoj minuti drugog dijela se namjestio na lijevu nogu, šutirao, ali udarac brani Muminović. Sjajna prilika za Želju u 88. minuti. Klepač je dobro ubacio, Krpić skočio i glavom šutirao, ali je Muminović sjajnom paradom izbacio u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je i treći put 0:0 u duelu Želje i Slobode u ovoj sezoni.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju, 5. maja, protiv Mladosti. Utakmica na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Sipović, Rodin, Stanić – Hajdarević (Sadiković od 75.), Šabanadžović – A. Zec (Mujezinović od 61.), Ramović, Veselinović (Klepač od 83.) – Krpić.
Sloboda: Muminović – Beganović, Adžem, Ignjatović, Salihović – Ćivić, Hadžanović – Zukić, Pršeš (Hodžić od 90.), Smajić (S. Alispahić od 90.) – Vidović.
Žuti kartoni: Adžem, Sipović, Pršeš, Vidović, Krpić, Ćivić, Hajdarević, Salihović.
Crveni karton: Beganović (dva žuta)