Fudbaleri Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Radnika sa 1:0.

Domaći su poveli u četvrtoj minuti. Kjosevski je ispucao loptu koja je došla do Đurića koji sa 40 metara precizno pogađa naš prazan gol. Dvije minute poslije Šabanadžović šutira, lopta pogađa defanzivca Radnika, Plavi su tražili najstrožiju kaznu, ali se Paradžik nije oglašavao. U devetoj minuti dobra prilika za naš tim. Ramović je prošao po lijevoj strani, ubacio do Veselinovića koji sa 11 metara šutira, ali Lučić dobro brani.

Ramović glavom u 20. minuti spušta za Veselinović čiji volej udarac odlazi preko gola domaćih. U 27. minuti Pavić ubacuje sa lijeve strane, Krpić ostavlja za Ramovića koji sa vrha kazenog prostora gađa, ali Lučić sigurno brani. Sa distance je pokušao i Hajdarević. Njegov udarac iz 31. minute odlazi pored gola.

Tri minute prije kraja prvog dijela Veselinović šutira iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali Lučić hvata na liniji. U narednom napadu udarac Hairlahovića brani Kjosevski. U 45. minuti Krpić spušta za Zeca kojeg u posljednji trenutak ispred gola Radnika blokira Šubert. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 51. minuti Veselinović šutira preko gola sa 20 metara. Veselinović u 63. minuti ubacuje iz prekida, Ramović glavom šutira preko gola. Sjajna šansa za naš tim u 71. minuti. Krpić se izborio za loptu, odlično ubacio, a Zajmović glavom pogađa spoljni dio mreže. U 81. minuti udarac Bogičevića glavom brani Lučić, kao i minutu kasnije udarac Ramovića. Stevanović je nakon kornera u 88. minuti šutirao sa 25 metara, lopta odlazi preko gola. U sudijskom vremenu sjajnu priliku je imao Stevanović, ali Lučić fantastično brani. U nastavku akcije Sipović šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Mladosti. Susret na Grbavici se igra u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Sipović, Bogičević, Pavić – Šabanadžović, Hajdarević (Sadiković od 82.) – A. Zec, Ramović, Veselinović (Zajmović od 67.) – Krpić.
Radnik: Lučić – Sušić, Simonović, Šubert, Radović – Popara, Hairlahović – Peco, Đurić (Isić od 86.), Maksimović (Merajić od 76.) – Hadžić (Srečković od 61.).
Žuti kartoni: Pavić, Krpić, Hairlahović, Radović, Bogičević, Lučić,