Fudbaleri Željezničara su u okviru 24. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Slobode sa 1:0.

Bekrić je u desetoj minuti ubacio sa strane, Juričić sa prve stative šutirao pored gola. Pet minuta poslije Mujezinović u kaznenom prostoru iz okreta mlako šutira u Golubovića. Beganović u 25. minuti pokušava iskosa, Erić brani. Minutu poslije velika prilika za Želju, Zec je sjajnim prijemom krenuo sam na gol domaćih, u završnici šutirao, ali Golubović odlično brani.

U 41. minuti nakon igranja rukom Devedžića u kaznenom prostoru glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Bekrić je šutirao, Golubović odbranio, potom je Bekrić ponovo šutirao, ali je golman Slobode fenomenalno odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Bojo je iskosa u 47. minuti snažno šutirao, lopta odlazi malo pored gola. Minutu poslije domaći dolaze do gola. Brzo je Sloboda odigrala, Mujagić je bio u nedozvoljenoj poziciji, sudije se nisu oglašavale, a u nastavku akcije je Maksimović pogodio. Maksimović u 59. minuti šutira preko našeg gola.

Mujezinović nakon rolinga u 64. minuti sa distance šutira visoko preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu na Grbavici protiv Mladosti.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić (Alispahić od 46.), Vrhovac, Šehić – Čeliković, Bojo (Subašić od 74.), Mujezinović (Veselinović od 74.), Bekrić (Štilić od 61.) – Zec, Juričić.
Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Marković, Beganović, Kurtalić, Maksimović (Kadrić od 83.), Osmić, Mišković (Alić od 60.), Predragović, Mujagić (Islamović od 88.).
Žuti kartoni: Kosorić, Bojo, Stevanović, Šehić, Jusić, Golubović, Čeliković,