Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Travnikom rezultatom 0:0.

U drugoj minuti je Dudić pokušao, ali je Antolović sigurno uhvatio loptu. Umjesto povrijeđenog Zeljkovića u igru je ušao Turković. Upravo je Turković dobro šutirao u 16. minuti, ali je lopta otišla iznad prečke domaćeg gola.

U 32. minuti je Čurić izveo korner, Dudić glavom šutirao, a Antolović odlično odbranio. Pet minuta prije kraja Musić je prošao Memiju te šutirao pored gola. Dvije minute poslije je Bajić šutirao iznad gola Travničana.

U sedmoj minuti nastavka Bogdanović je šutirao glavom, a Turković natrčao i ubacio loptu u mrežu domaćih, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Pet minuta poslije je Sadiković šutirao, lopta se odbila do Bajića koji izlazi sam pred gol domaćih, ali Nurković odličnom intervencijom spašava svoj gol. U nastavku je Tomić šutirao pored gola.

Od 67. minute na terenu je igrao E. Sadiković koji je zamijenio povrijeđenog Čolića. Minuti nakon toga, D. Sadiković je izašao pred gol Travnika, ali se u završnici spetljao. U 70. minuti je Jusufbašić šutirao i pogodio prečku gola Plavih.

Musić je ponovo prijetio našem golu u 72. minuti, ali se rezultat nije mijenjao. Dvije minute poslije je Bajić proigrao Tomića koj ije pokušao prebaciti Nurkovića, ali nije uspio.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. U narednom kolu Plavi će dočekati ekipu Čelika.

POGLEDAJ GALERIJU