Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 2:1.

U petoj minuti Bilbija je šutirao pored gola Plavih. Gosti su poveli u 15. minuti kada je Velkoski izašao sam pred gol Plavih i matirao Antolovića.

U 25, minuti je Grbavica proključala. Nakon dugog napada, Varea je ubacio, a Eldar Hasanović pogodio za poravnajnje rezultata. Nakon prekida, Plavi su odmah napravili priliku preko Bajića, ali su defanzivci gostiju otklonili opasnost.

Varea je odlično proigrao Bajića, ali u posljednji trenutak Dupovac izbacuje loptu. Dvije minute poslije je Sadiković prošao po lijevoj strani, ali je Bandović bio siguran.

Tri minute prije kraja prvog dijela, Okić je istrčao pred Antolovića koji sigurno hvata loptu. Dvije minute nakon toga, Memija je iskosa šutirao pored gola Bandovića.

U trećoj minuti nastavka Velkoski je glavom šutirao preko gola nakon ubačaja sa strane. Igrala se 52. minuta kada je Sadiković iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Tri minute poslije je Varea ubacio, Bajić šutirao, Bandović odbranio, a Tatomirović sa gol-linije izbacio loptu. U 63. minuti je Stojčev ubacio, a Kosorić otklonio opasnost ispred gola Plavih. U narednom napadu je Stojčev šutirao, a Antolović sigurno uhvatio loptu.

Duljević je pokušao u 68. minuti udarcem sa 30 metara. U 70. minuti su gosti poveli sa 2:1. Grešku Kosorića je iskoristio Duljević koji je matirao Antolovića. Antolović je spasio gol Plavih u 76. minuti kada je Duljeviću ukrao loptu.

U 85. minuti udarac Zeljkovića je otišao tik pored stative gostiju. U prvoj minuti nadoknade Duljević je ponovo izašao pred Antolovića koji mu oduzima loptu.

 

POGLEDAJ GALERIJU