Fudbaleri Željezničara su u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Veležom 2:2.

U šestoj minuti dobra prilika za Velež, Vehabović je proigrao Geogrijevića koji iskosa izlazi pred naš gol, ali njegov loš udarac odlazi kraj gola. Tri minute poslije još jedna odlična šansa za domaće, nakon greške Vrhovca Velež je istrčao kontru, u završnici Brandao izašao u situaciju 1na1, ali je Bender sjajno odbranio.

Velež je u vodstvo došao u 15. minuti. Anđušić je ubacio, Georgijević se prikrao iza leđa Blaževiću i ubacio loptu u mrežu sa pet metara. U 20. minuti prijeti Željo, Blažević je ubacio, a Juričić glavom šutirao tik pored stative.

Naš tim do poravnanja dolazi u 23. minuti. Nakon prekršaja nad Subašićem, slobodan udarac sa 25 metara izveo je Ivan Milićević, a njegov udarac je pogodio jednog fudbalera Veleža i završio u golu domaćih.

Georgijevićev udarac glavom iz 33. minute odlazi pored gola. Preokret naše ekipe u 37. minuti. Milićević je ubacio iz kornera, a Luka Juričić na prvoj stativi skočio i glavom pogodio. Samo minut poslije sjajna situacija za Velež, Ćosić je lobovao Bendera, a na gol liniji sjajno spasio Vrhovac. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:2.

U 49. minuti opasan napad Plavih, Juričić je dodao do Boje koji šutira sa deset metara, ali Zvonić fenomenalno blokira udarac. Vehabović u 55. minuti iskosa šutira iz prekida, lopta pogađa gornji dio prečke.

Šut Vehabovića iskosa u 64. minuti brani Bender. U narednom napadu Anđušić ubacuje sa strane, Vrhovac dobrom intervencijom spašava naš gol. Bender u 71. minuti još jednom spašava Plave, Cvijanović je glavom šutirao pod prečku, a Bender paradom izbacio u korner.

Velež do izjednačenja dolazi u 77. minuti. Nakon kornera Ovčina je glavom šutirao i pogodio naš gol. U 89. minuti udarac Boje sa distance odlazi malo pored domaćeg gola. u drugoj minuti sudijske nadoknade Gasal lijepo gađa sa 25 metara, ali Bogdanović paradom izbacuje u korner.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Borca. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Vrhovac, Ikić, Milićević – Čeliković, Alispahić (Bekrić od 56.), Bojo – Subašić (Gasal od 66.), Mujezinović (Šehić od 74.), Juričić (Zec od 74.)
Velež: Bogdanović – Ovčina, Zvonić, Zeljković (Pršeš od 46.), Ferreyra – Radovac, Vehabović (Radović od 74.), Ćosić (Osmić od 46.), Anđušić – Brandao (Cvijanović od 57.), Georgijević (Hasanović od 74.).
Žuti kartoni: Ćosić, Juričić, Alispahić, Zvonić, Čeliković, Vrhovac, Šehić.