Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 15. kola Premijer lige BiH savladali Čelik sa 2:1.

Već u drugoj minuti Plavi prijete. Varea je ubacio, defanzivac gostiju izbacio loptu do Hasanovića čiji udarac blokira Kojić. Dvije minute poslije je Željo poveo. Tomić je ubacio, Varea vratio loptu na drugu stativu, a Bajić ubacio loptu u mrežu Čelika.

U šestoj minuti je Simić šutirao pored gola Plavih. Hasanović je proigrao Vareu u 12. minuti koji šutira u dobro postavljenog Adilovića. Od 22. minute su Plavi vodili sa 2:0. Tomić je ukrao loptu i uposlio Bajića koji rutinski matira Adilovića. U 26. minuti je Dedić atraktivno šutirao pored gola Plavih.

Igrala se 36. minuta kada je Simić pokušao, a Antolović odličnom paradom spasio svoj gol. U prvoj minuti sudijske nadoknade naša odbrana je loše reagovala i Kojić je pogodio sa 2:1.

Od prve minute nastavka, umjesto Nuspahića je igrao Baša. U 50. minuti je Baša lucidno uposlio Tomića čiji udarac brani Adilović. Pezer je pokušao u 64. minuti, ali bez veće opasnosti po naš gol.

POGLEDAJ GALERIJU

Iz igre je u 65. minuti izašao Hasanović, a ušao E. Sadiković. U nastavku smo pratili nezanimljivu utakmicu, Plavi su pokušavali preko Baše i Vareae, ali bez mnogo uspjeha.

U 71. minuti je Đelmić izašao pred Antlovića koji ga odlično zaustavlja i otklanja opasnost. Baša je u 75. minuti šutirao visoko preko gola gostiju. Dvostruki strijelac na utakmici, Riad Bajić, je izašao u 78. minuti, a ušao je Nedo Turković.

D. Sadikovićev udarac iz 84. minute je izblokirala odbrana Čelika. Do kraja se rezultat nije mijenjao.