Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH savladali Krupu sa minimalnih 1:0.

U trećoj minuti Stokić šutira visoko preko gola. Igrala se 21. minuta kada je Hadžiahmetović povukao loptu, šutirao sa 25 metara, ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Četiri minute poslije Hadžiahmetović ponovo hvata volej, ali pokušaj odlazi visoko preko gola. U 28. minuti Livaja griješi, Ljubenović povlači loptu i snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, a Kjosevski odlično brani.

Dugi napadi Željezničara sa velikim brojem dodavanja su obično završavali udarcem sa distance. Tako je bilo i u 43. minuti kada Blagojević snažno šutira tik pored stative gola Krupe. Minutu poslije Stokić šutira, lopta odlazi i korner nakon kojeg Kokot odlično skače i šutira, ali je Kutić sigurno uhvatio loptu.

Stojanov u redovima gostiju šutira po zemlji u 48. minuti, Kjosevski sigurno hvata loptu. Tri minute poslije Mazalica je sam krenuo prema našem golu, ali je Bogdanović odličnim klizećim otklonio opasnost. Od 54. minute umjesto Stokića je igrao Beganović. Hasanović je u 64. minuti zamijenio Sadikovića.

Jedanaest minuta prije kraja Hadžiahmetović šutira, ali u posljednji trenutak defanzivac gostiju izbacuje loptu. Minutu poslije Beganović odlično šutira, ali lopta odlazi uz samu stativu Krupinog gola. U 82. minuti Blagojević iz slobodnog udarca šutira preko gola.

Đelmić u 84. minuti iskosa šutira pored gola gostiju. U posljednjoj minuti defanzivac gostiju igra rukom u kaznenom prostoru, a Ognjen Đelmić sa bijele tačke donosi pobjedu Želji.

POGLEDAJ GALERIJU