„Plava noć“ zasjala je punim sjajem i preplavila glavni grad Bosne i Hercegovine. Sve je u hotelu Hills protekle noći, od tepiha pa nadalje, bilo obojeno u plavo. Noć u kojem je FK Željezničar predstavio ekipu i najavio drugi dio sezone, okupila je više od 500 zvanica, navijača, predstavnika sponzora i ostalih partnera Kluba, veterana FK Željezničar, ličnosti iz javnog života, prijatelja Kluba, administracije i aktuelnog rukovodstva. S ponosom možemo reći da je „Plava noć“ zasjala punim sjajem, a svi prisutni su bili očarani organizacijom i veličanstvenim dočekom.

Na samom početku gostima se obratio predsjednik Upravnog odbora Vedran Vukotić, čiji je govor u nekoliko navrata ispraćen velikim aplauzom.

U svim segmentima klub je napravio značajan napredak, od sportskog segmenta preko omladinske škole do administracije i naravno instrastrukture. Ti procesi se nastavljaju, Klub raste i napreduje i to se više ne može zaustaviti, pred Klubom je svijetla budućnost, poručio je Vukotić, koji je nakon uvodnog govora u tandemu sa direktorom Mirsadom Šiljkom, u ime Kluba uručio simboličan poklon, sat sa posvetom, za predsjednika Nadzornog odbora gospodina Senada Misimovića. Zatečen gestom najbližih saradnika Misimović je poslao kratku, ali snažnu poruku „Mi smo Željini, Željo je naš“.

Uslijedila je video projekcija, odnosno retrospektiva izgradnje istočne tribine, koju su prisutni ispratili pjevanjem Grbavice. Nakon toga, emitovan je i video sa svim golovima Željezničara iz prvog dijela sezone, a navijačka pjesma je ponovo odjeknula kada su prikazani golovi iz Mostara i velike pobjede protiv Zrinjskog.

Nakon toga,  uslijedilo je spektakularno predstavljenje fudbalera i stručnog štaba, koji su dočekani ovacijama, a onda su se prisutnima obratili kapiten Zajko Zeba i trener Slavko Petrović.

– Veliko je zadovoljstvo biti igrač i kapiten ovog Kluba. U ime svih nas mogu poručiti da ćemo dati sve od sebe da na terenu opravdamo ovo što je Klub uložio u nas. Nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti, poručio je Zajko Zeba.

– Imali smo odlične pripreme i siguran sam da imamo dobar tim. Naporno smo radili i pripremali se i spremno dočekujemo početak sezone. Dat ćemo maksimum da ostvarimo rezultatski cilj koji je postavljen pred nas, rekao je trener Slavko Petrović.

Željezničar ante portas

U ime veterana odnosno legendi Kluba, govorili su Zdenko Jelić, Mišo Smajlović, Braco dr. Jurišić. Fascinirani svime što se dešava na Stadionu Grbavica, u i oko Željezničara, jednoglasno su dali podršku rukovodstvu Kluba. Kao i obično, posebno nadahnut bio je legendarni Zdenko Jelić.

Osjećam se ponosno. Legende i veterani Kluba, koji su ostavili litre znoja i krvi na travnjaku Grbavice,  konačno su dobili počasno mjesto u Klubu koje im i pripada. Pravo zadovoljstvo je pratiti ovaj napredak Kluba koji se dešava u posljednje vrijeme, poručio je Jelić i dodao: „Željezničar ante portas (Željezničar je pred vratima)“, aludirajući na latinsku izreku o velikom vojskovođi Hannibalu, pred kojim je svojevremeno strepio stari Rim, prijestolnica nekadašnjeg Rimskog carstva.

Za dobru atmosferu tokom cijele večeri, pobrinuli su se Vlado Podani i Vernes Ljuštaku bend. Vrhunac „Plave noći“, desio se na samom kraju kada su navijači, sponzori, administracija, rukovodstvo Kluba, zagrljeni kao na tribini, nadjačali bend i razglas i još jednom zapjevali „a onda Željin stadion gledam, vidim ponos tvoj. Život ću dati al’ tebe ne dam, jer ti si život moj“.

Fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.

POGLEDAJ GALERIJU