Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaću Slobodu sa 4:0.

U desetoj minuti Hodžić šutira sa 30 metara, Erić sigurno hvata. Željo odgovara u 13. minuti, kada je Štilić sa 20 metara šutirao preko gola. Naš tim u vodstvo dolazi u 15. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, defanzivac gostiju odbio, Ramović glavom vratio, a Kemal Osmanković lucidno petom zatresao mrežu Slobode. Dvije minute poslije Beganović iskosa pokušava, lopta odlazi pored gola.

Al. Bekić u 21. minuti šutira sa distance, Erić na teškom terenu ponovo siguran. Štilić u 26. minuti sjajno izvodi slobodan udarac, snažno šutira, ali lopta pogađa prečku. Minutu poslije još bolja prilika za naš tim. Ramović je izašao pred gol Slobode, šutirao, Lakić odbranio. Lopta se odbila do Krpića koji je šutira na gol bez golmana, ali je Jusić na gol linije spasio Slobodu.

Dobru priliku imala je Sloboda u 29. minuti. Erić je boksovao, a Pršeš naletio na loptu i šutirao pored gola sa nekih 20 metara. Dvije minute nakon toga dobra situacija za domaće, Pršeš je ubacio, a Am. Bekić zakasnio na drugoj stativi. Sadiković u 37. minuti šutira, Lakić brani. Plavi prijete u 41. minuti. Mujezinović je gurnuo za Štilića koji petom ostavlja za Ramovića čiji udarac blokira Jusić. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Al. Bekić u 48. minuti šutira sa 30 metara, Erić odbija u korner. Dvije minute poslije Ramović je oboren u kaznenom prostoru, ali glavni sudija se nije oglašavao. U 51. minuti bilo je 0:2. Magiju je izveo Semir Štilić koji je pretrčao skoro 40 metara, prošao nekoliko fudbalera Slobode, a potom fenomenalnim lob udarcem matirao Lakića.

Stanić je u 56. minuti pokušao iskosa sa vrha kaznenog prostora, lopta odlazi preko gola. Mujagić u 63. minuti iskosa je prijetio našem golu, ali udarac odlazi daleko od Erićevog gola. Livančić u 69. minuti šutira pored našeg gola. U 78. minuti sve je bilo gotovo. Štilić je uposlio Sulejmana Krpića koji je izašao pred gol Slobode i pogodio malu mrežu za veliko vodstvo našeg tima. 

Subašić u 87. minuti ubacuje iz kornera, Zajmović petom šutira, Lakić brani. Konačnih 4:0 bilo je u 90. minuti. Subašić je dodao do Zajmovića koji lijevom nogom lijepo matira Lakića za sigurno pobjedu Želje na Tušnju!

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici se igra 24. novembra.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, Pavić – Alispahić, Sadiković – Ramović (Stanić od 53.), Štilić (Subašić od 85.), Mujezinović (Zajmović od 77.) – Krpić.
Sloboda: Lakić – Beganović, Jusić, Salihović, Al. Bekić – Hodžić, Pršeš – Livančić, Bekrić (Smajić od 70.), Ivetić (Mujagić od 58.) – Am. Bekić.
Žuti kartoni: Sipović, Ramović,
Strijelci: Osmanković (15. minut), Štilić (51.), Krpić (78.), Zajmović (90.)