Željezničar će u okviru 3. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Krupe, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te prvotimac Ivan Lendrić.

Utakmicu je prvo najavio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, koji je najavio izmjene u ekipu, ali i kazao da je Željo favorit.

– Utakmica za utakmicom kao na filmskoj traci. Imamo Krupu koju smo dva puta pobijedili. Ovdje smo u prvoj utakmici protiv Krupe kući imali problema da osvojimo tri boda, jednostavno moramo pokušati da ih na vrijeme ovaj put osiguramo. Sve što se desilo nakon zimske pauze teče po planu. Očekujem da protiv Krupe pokažemo bolje lice nego protiv Zrinjskog. Ako bude sreće možda se i to mjesto na tabeli popravi jer naši konkurenti igraju međusobnu utakmicu. Krupa je ekipa koja na strani nije za podcijeniti. Znamo njihove vrline i mane i pokušat ćemo mane da iskoristimo. Što se tiče moje ekipe, biće izmjena. Povredom Zebe izgubili smo bitnog igrača, Stanić ima tri žuta kartona. Stojanović nije trenirao, te ćemo vidjet danas ko će ga igrati. Ostali su na broju, kazao je Slavko Petrović, šef struke Plavih.

Utakmica se igra od 20 sati. Napunimo Grbavicu!