Željezničar će u okviru uzvratnog susreta polufinala Kupa BiH dočekati ekipu Širokog Brijega, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te golman, Vedran Kjosevski.

Utakmicu je najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je u uvodu čestitao fudbalerima i saradnicima na obezbijeđivanju Evrope pet kola prije kraja.

– Pet kola prije kraja smo osigurali Evropu. Čestitam svim mojim igračima koji su učestvovali u tome, svojim saradnicima u sportskom segmentu i našoj upravi. Možemo s ponosom očekivati te utakmice u Evropi poslije 13 godina na našem stadionu. Protiv Širokog očekujemo tešku utakmicu. Rezultat je neugodan koji se mora jurit od početka. S puno rizika ulazimo, ali isto bi bilo i da je 0:0. Nadam se da će moji igrači poslije ovolikog truda pokušati i ovdje dati sve, jer sigurno bilo je utakmica gdje smo fudbalski bili dobri, a bilo je i loših partija, ali smo osvajali bodove. Ali sigurno da niko ne može ekipi reći da nije izašla na teren uz veliku borbu i trku. Očekuje nas ekipa Širokog koja je u zadnjoj utakmici odmarala kompletnu ekipu. To može biti prednost, ali i ne mora. Kod nas četiri fudbalera nemaju pravo igranja u Kupu, pridružuje im se Stanić zbog crvenog kartona. Nadam se da ćemo ovu šansu iskoristiti i i ući u finale, kazao je Slavko Petrović.

Utakmica se igra sutra u 18 sati. Cijene ulaznice za južnu, sjevernu i istočnu tribinu će iznositi 5 KM, dok je za zapadnu tribinu uobičajenih 20 i 25 KM. Prodaja počinje od 12 sati u Fan shopu i u prodajnim kućicama.

Foto: Samir Cacan, fkzeljeznicar.ba