Željezničar će u okviru 8. kola Lige za prvaka gostovati kod Krupe, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te prvotimac, Samir Bekrić.

Utakmicu je prvo najavio šef struke, Slavko Petrović. On je najavio da će njegova ekipa pružiti maksimum kako bi došla do tri boda i otvorila vrata šampionskoj tituli.

– Došli smo u situaciju da tri kola prije kraja, da sa minus 11 bodova dolazimo do borbe za titule. Držimo sve konce u našim rukama, i mi se najviše pitamo. Naročito ako se zna da smo u zadnjih 15 utakmica bez poraza. Mojim dolaskom ovdje sam izjavio da trebamo stvoriti familijarnu atmosferu. Zajedništvo koje vlada među igračima, upravom, navijačima, legendama je na jako visokom nivou. Kada sve tako funkcioniše uspjeh je siguran. Imali smo i mi padova, ali smo se brzo vraćali, kazao je Petrović dodavši:

– Skoncetrisani smo na samo jednu utakmicu. Znamo važnost i bitnost i znamo šta nas čeka. Krupa je kući izgubila samo dvije utakmice. Od nas i od Sarajeva, te uz remi sa Zrinjskim od 0:0 samo na te tri utakmice nisu postizali golove. Krupa će ući rasterečeno u utakmicu i sigurno da se očekuje spektakl u Krupi na Vrbasu. Izuzev Zebe svi su na raspolaganju.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati u Krupi na Vrbasu.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba