Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Petar Bojo, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetjednogodišnji veznjak dolazi iz Mladosti, a ugovor s našim Klubom potpisao je na dvije godine.

Petar Bojo rođen je 8. januara u Kiseljaku. Prve fudbalske korake napravio je u Betaclubu Kiseljak, a s 14 godina prešao je u Široki Brijeg i igrao do juniorske selekcije. Pola godine je igrao u Jihlavama iz Češke, da bi 2017. godine pojačao Vitez. Nakon dobre sezone odlazi u Mladost DK gdje je u protekloj sezoni odigrao 32 utakmice.

– Odmah sam bio sretan što sam dobio poziv od kluba kakav je Željo. Uvijek sam imao želju doći i želja mi se ispunila. Jedva čekam da krenu utakmice da slavimo pobjede s našim navijačima. Zahvalio bih se Mladosti jer su mi dali priliku kao mladom igraču, ja sam to iskoristio i želim im sreću u nastavku, kazao je Bojo koji pokriva pozicije veznog i krilnog fudbalera.

Bojo je igrao za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a trenutno je jedan od standardnih mladih reprezentativaca.

IMG 7680

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba