Željezničar danas počinje sa pripremama za proljetni dio sezone, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i novi kapiten, Semir Štilić.

– Da imamo 15 miliona eura budžet i da četiri miliona eura damo za igrača možda bismo bili sigurni da takav igrač može kompenzirati Sulejmana Krpića. Nemam odgovor na to pitanje, vrijeme će pokazati je li smo kompenzirali njegov odlazak, rekao je Osim dodavši:

– Ne može Lendrić igrati Kup, ali može u prvenstvu. Neki igrači su se vratili sa posudbe, neki su tu, imamo Ermina Zeca koji nije bio tu stalno, pa kad bi on bio češće tu, onda ne bismo imali probleme. Imamo Lendrića, Zeca i Zajmovića, trebalo bi biti okej. E sad kako se bude Zec osjećao onda ćemo morati neke stvariti raditi ili ne raditi. Ako on ne bude mogao igrati kao prethodna dva mjeseca onda bismo morali dovesti ofanzivnog igrača koji može igrati Kup. Sačekat ćemo dva tri dana kada ćemo otprilike znati njegovo stanje i na osnovu toga ćemo vidjeti šta ćemo uraditi.

Uslijedilo je pitanje o transferima konkurentima.

– Da li je dovoljno ili ne, pokazala je prva sezona. Ja ne vidim da su protivnici doveli Iniestu, Teveza, Grealisha, pa da bi se mi mogli dodatno pojačavati. Mi smo tu gdje jesmo, moramo se samo popraviti jer ako tako nastavimo onda se imamo čemu nadati. Moramo se nastaviti popravljati, upoznavati i bolje navikavati jedni na druge bez pretjeranog mijenjanja ekipe. Od svih ekipa nikome nije bio cilj da pretjerano promijene ekipu. Mislim da ekipa koju smo imali nije bila loša i da uz dodatno upoznavanje i energiju može biti još bolja. Niko od ovih igrača što su došli u ostale klubove ne može garantovati da će odmah pomoći. Doveli smo igrače koji su već bili tu, koji imaju nekih mahana, ali za koje mislimo da nam mogu pomoći, nastavio je Osim koji je govorio o igračima kojima ističu ugovori.

– Daćemo priliku drugim igračima jer ti igrači ne vide sebe kao dio projekta i na te igrače koji ne žele produžiti ugovor ne možemo računati. Ti igrači gledaju sami sebe, takvi ljudi nama ne trebaju u ovom trenutku oko kluba jer svim zajedno samo možemo uraditi zajednički cilj kroz klub. Igrači koji gledaju samo svoj cilj, a ne gledaju klub nam ne trebaju.

AH2A9924

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba