Željezničar će u okviru 10. kola dočekati Zvijezdu 09, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Enes Sipović.

– Mi se nadamo da ćemo ostati neporaženi, ali nije baš dovoljno u ovoj utakmici ostati neporažen. Učinit ćemo sve da pobijedimo protiv Zvijezde 09. Mi smo previše utakmica izgubili. Utakmica sa Radnikom je bila utakmica u kojoj smo dominirali i uspjeli smo to krunisati pobjedom. Oni koji misle da smo prekasno dali gol… neka pitaju igrače Radnika je li bilo prekasno, do kraja je još bilo 25 minuta. Sve u svemu, dobra utakmica sa naše strane. Sezona je duga i svi će dobiti šansu za igru. Ova ekipa koja igra u posljednje vrijeme najviše pokazuje na treninzima i zato su u početnom sastavu. Rezultati su takvi kakvi su, valjda i to nešto govori, kazao je Osim.

FK Željezničar je u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe obilježio je Međunarodni dan znakovnih jezika, a na konferenciji za medije prisustvovao je tumač znakovnog jezika.

Utakmica se igra u srijedu od 20 sati. Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 10 sati.

AH2A3665

Foto: Ines Lučić, www.fkz.ba