Željezničar će u okviru 31. kola gostovati kod Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim.

– Sljedeća je utakmica najvažnija od tri naredne u ovom trenutku, prva je i protiv tima sa kojim se borimo za mjesto na tabeli. Ako napravimo dobar rezultat, to će biti početak ljepše priče, osnova da se mogu ljepše stvari događati do kraja sezone. Ono što se dešava na terenu sve pokreće i sve zaustavlja, te mi nismo izuzetak u tome. Računamo na sve igrače. Na Zeca logično ne računamo kao na nekoga ko može igrati 90 minuta. Dobra stvar je što je posljednjih sedam dana normalno trenirao, pa ćemo vidjeti koliko ćemo ga moći iskoristiti, kazao je Osim dodavši:

– Pamet je najveća snaga Radnika, što je u fudbalu najteže imati. S malo energije prave velike stvari. Poenta fudbala je da uradiš dosta stvari, a potrošiš malo energije. To rade pametni. Nije poenta uraditi stvari s puno utrošene energije, nego sa malo. Radnik je pametna ekipa, tako su selektirali ekipu, imaju pametne igrače, pametnog trenera. Nije lako igrati protiv pametnih ekipa. Naša odbrana može zaustaviti Hadžića, ali nije Radnik samo Hadžić. Imaju još neke igrače koji mogu biti jako opasni i nije Hadžić jedini koji je jedini davao golove u utakmicama u kojima su osvajali bodove. Nekad golove daje Bradonjić, nekad Maksimović, opasni su kao ekipa iako ne daju puno golova. Hadžić je jedan od onih koji vuku cijelu priču, ali nije jedini. Zaustaviti njega bi bilo dobra stvar, ali nije nam to garant za ostvarivanje dobrog rezultata.

Utakmica se igra u subotu u 17 sati uz prenos na Moja TV.