Željezničar će u okviru 23. kola dočekati Zvijezdu 09, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim i prvotimac, Mustafa Mujezinović.

– Bili smo bolji u prvom dijelu sezone, promašili nekoliko šansi, ali smo primili gol u posljednjim sekundama što ne umanjuje njihovu pobjedu. Nadam se da ćemo biti dominantniji nego tu utakmicu i da nećemo strepiti do posljednje sekunde kao što je tada bio u slučaj, rekao je Osim na pitanje o prvom susretu sa Zvijezdom na Grbavici.

– Tri utakmice su duži period nego jedna. Ponavljam stalno isto, bez ikakvog pretjerivanja, od početka priprema se naša igra ne reflektuje na rezultatima, a minimum je ovo što smo trebali osvojiti. Možda je i bolje ovako da se jednostavno malo po malo dižemo. Imamo cilj, znamo šta je na nama i trebamo da dostignemo neki normalan nivo, te da u dodatnih par mjeseci dovedemo pojačanja i napravimo kompetitivan tim, istakao je šef struke Plavih o dosadašnjem dijelu polusezone, te dodao da u konkurenciji neće biti Siniša Stevanović zbog tri žuta kartona.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 15 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba