Željezničar će u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Semir Štilić.

– Mišljenja sam da Široki uvijek ovdje igra otvoreno. S te strane bi utakmica trebala biti kvalitetna, ali znate kako je u fudbalu. Sve zavisi od uvoda. Mislim da su svi poželili utakmica zbog pauze. Zadnju nismo baš najbolje odigrali na Grbavici. Ustvari, posljednji put smo dobro odigrali Kup protiv Mladosti, a to je bilo prije dva mjeseca. Široki nije na mjestu na kojem smo ga navikli gledati, ali to ovaj put ne mora ništa značiti. Uvijek na Grbavici igraju otvoreno i dobro, rekao je Osim dodavši:

– Zadnje četiri utakmice u prvenstvu nismo dobili Širokog. Imamo više bodova od njih, znamo im slabe tačke i imaju ih više od nas. Ako budemo kao protiv Mladosti, nećemo dobiti. Ako budemo kao u Tuzli, imamo šansi. Imali smo dramatično različitih pristupa u posljednjim utakmicama. Sloboda je zadnja pa to ostaje lijepa uspomena, no ne treba zaboraviti da smo prije toga bili loši u nekoliko utakmica.

Utakmica se igra u nedjelju od 16 sati, a prodaja ulaznica počinje u nedjelju od 10 sati.