Željezničar će u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim.

– Do pobjede možemo ako nam se poklope neke stvari, a na neke od tih stvari i mi imamo uticaj. Te stvari na koje imamo uticaj trebamo odraditi kako treba i poslije se imamo čemu nadati. Treba nam se onda još stvari poklopiti, da imamo dobar dan, protivnik malo lošiji dan, da te ide… ali naravno da je moguće, dobijao je Željo par puta u gostima, ali je i gubio kući. Nekoliko godina nisam bio u bh. fudbalu, ali pratio sam, čini mi se da je više pobjeda bilo u gostima nego na domaćem terenu, i jednih i drugih. Možda nije više, ali je bilo dosta pobjeda gostiju, što prije nije bio slučaj. U Mostaru je lakše igrati nego na većini terena, ali zbog kvaliteta Zrinjskog, stava i navike da se uvijek bore za nešto, je s druge strane teže. Bez obzira na to u kakvoj su formi i ko u tom trenutku igra. Zrinjski je za naše uslove postao veliki klub i njihovi igrači se ponašaju kao igrači velikog kluba. Protiv takvih ekipa je teško igrati, a da to nije tako, ne bi osvojili to što su osvojili, kazao je Osim dodavši:

– Siguran sam da će ekipa biti ozbiljna i motivisana, ali to ne mora ništa značiti, jer je protivnik na drugoj strani Zrinjski, a ne Mladost. Ako Zrinjski igra na nivou na kojem je igrao posljednjih 5-6 godina to nam ne mora nešto pomoći. Nismo mi toliko bolji od ostalih, nismo uopšte bolji od ostalih da o nama sve ovisi. Ako nam se neke stvari ne poklope, neće ići baš lako, kazao je Osim.

–  Napadaš koliko ti protivnik dozvoli, koliko ti dozvole okolnosti utakmice. Igramo sa ekipom koja je po svemu u našem rangu, po navici da osvajaju i bore se za nešto, u čemu su posljednjih godina i jači. Rijetko se može predvidjeti u kojem će pravcu utakmica krenuti, često se desi da imaš jedan plan, a utakmica krene u totalno drugom toku. Stoga napasti nije tako lako kako zvuči. Jasno je da njima pobjeda treba da bi se vratili u igru, ali treba i nama pobjeda. Ja ne vidim da oni imaju veći imperativ, i nama i njima trebaju bodovi. Da su u ne znam kakvom nizu, ovo je derbi i njima treba pobjeda, istakao je Osim.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 14:30 sati. Direktan prenos na Moja TV i MojaWebTV.

Photo 25 10 2019, 11 08 43

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba