Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. I pioniri i kadeti su remizirali istim rezultatom 2:2 sa selekcijama Širokog Brijega.

Kadeti Plavih su odigrali 2:2 s direktnim konkurentnom za prvo mjesto. Gosti iz Širokog Brijega su u petoj minuti vodili sa 2:0. Dva brza gola postigli su Kujundžić i Planinić. Nakon toga uslijedili su napadi Želje, veliki broj prilika koje su Plavi iskoristili u drugom dijelu. Prvo je u 69. minuti Madžid Šošić pogodio, a samo četiri minute poslije lijepim golom Enver Kulašin postavio konačan rezultat od 2:2.

Ekipa Nermina Šehovića igrala je u sastavu: Brajlović – Musić, Drina, Hukara, Fejzić – Beća, Karalić – Gasal, Šošić, Ćorić – Alilović. Još su igrali: Mulaosmanović, Mućaj i Kulašin. Plavi su oslabljeni neigranjem povrijeđenih Pehilja, Husića i Durakovića. Željezničar je drugi na tabeli s bodom zaostatka u odnosu na Široki Brijeg koji ima utakmicu više od našeg tima. Zaostalu utakmicu Plavi igraju u srijedu u Butmiru protiv Sarajeva.

IMG 7185

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Istim rezultatom su završile i pionirske selekcije Želje i Širokog Brijega. Za naš tim su golove postigli Emir Brković i Ajdin Kobašević, dok su za goste pogađali Ivan Kraljević i Dominik Čeko. Tim koji predvodi Edim Hadžialagić počeo je u sastavu: Bjelica – Berberović-Malkočević, Kobašević, Trnka, Mašala, Brković, Serdarević, Bučan, Martinović, Gjuraj, Vukas. U drugom dijelu su u igru ušli: Pajtak, Kočević, Hrkalo. Plavi su na drugom mjestu na tabeli.

STB17054

Foto: Sport1.ba