Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Slobodu sa 3:1, dok su i pioniri slavili istim rezultatom.

Kadeti Željezničara su nastavili sa dobrim partijama, a jučer su savladali Slobodu na Grbavici sa 3:1. Dva gola je postigao Hamza Gasal, a jedan Madžid Šošić. Za Tuzlake je pogodio Tarik Dizdarević. Ekipa Nermina Šehovića igrala je u sastavu: Milićević – Džanko, Drina, Beća, Fejzić – Karalić, Hukara – Gasal, Šošić, Ćorić – Pehilj. Još su igrali: Musić, Mulaosmanović, Mućaj.

Nakon 22 odigrana kola Željo je prvi na tabeli sa sedam bodova više od drugoplasiranog Širokog Brijega. Na listi strijelaca prva tri mjesta su rezervisana za naše fudbalere. Prvi je Šošić sa 17 golova, slijedi Duraković sa 15 pogodaka, a na trećem mjestu je Pehilj sa 13 golova.

Pioniri Plavih su Slobodu savladali istim rezultatom kao i starije kolege. Dva gola su djelo Armina Karišika, a jedan Nerimana Kočevića. Za Slobodu je gol postigao Ali Mahmud. Željo je igrao u sastavu: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Jaganjac, Mašala, Brković, Karišik, Bučan, Hrkalo, Rastoder. Sa klupe su u igru ušli: Kočević, Serdarević, Pupalović. Ekipa Edima Hadžialagića je druga na tabeli.

Foto: Sport1.ba