Omladinci našeg Željezničara su u okviru 13. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali kod Olimpica. Juniori su slavili sa visokih 6:1, dok su kadeti bili bolji sa 1:0.

Juniori Željezničara, predvođeni Admirom Adžemom, nastavili su sa sjajnim partijama u Omladinskoj Premijer ligi. U okviru 13. kola, na terenu Centra Safet Zajko, Plavi su slavili sa visokih 6:1, a čak pet golova je postigao Ajdin Mujagić. Jedan gol za našu ekipu je postigao Kenan Delić, dok je za Olimpic pogodio Mirza Muhović. Željo je igrao u sastavu:Karavdić – Kurtović, Džindo, Velić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević, Hrvanović, Bijedić, Jusufi – Mujagić. Željo je prvi na tabeli sa 31 osvojenim bodom, na drugom mjestu je Široki Brijeg sa 29, dok Sloboda uz utakmicu manje ima 28.

Kadeti Željezničara u veoma borbenoj utakmici su savladali rivala sa 1:0, a jedini gol je pao nakon ubačaja Šehića i loše reakcije domaće odbrane kada su sami sebi postigli gol. Kadeti Adina Mulaosmanovića su igrali u sastavu: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Mušović, Hasanović, Šehić i Bilić. Kadeti Želje su prvi na tabeli sa 29 bodova. Sloboda je na drugom mjestu sa 27 i dvije utakmice manje, a treće Sarajevo ima 25 bodova te dvije utakmice manje.

U narednom kolu omladinci Željezničara će dočekati selekcije Širokog Brijega.

POGLEDAJ GALERIJU