Omladinci Željezničara danas su igrali utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali Slobodu sa 2:1, dok su kadeti bili bolji sa 3:1.

Pioniri Željezničara su na Grbavici dočekali selekciju Slobode, te nakon zadnjeg sudijskog zvižduka slavili sa 2:1. Gosti su došli u vodstvo golom Nedima Avdića, ali su Plavi preokrenuli golovima Adina Hubanića i Dina Ćutahije. Fudbaleri Edima Hadžialagića su igrali u sastavu: Gusinac, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Nikšić, Mulaosmanović, Miftari, Šušić, Zolota. Još su igrali: Fejzić, Ćorić, Behlulović.

Prava prvenstvena utakmica, vrlo težak protivnik. Imali smo problema sa sastavom zbog obaveza djece u školi, te zbog povrede ponajboljeg igrača Ćorića. Iako je protivnik u drugom dijelu imao nekoliko dobrih situacija, mislim da je pobjeda zaslužena, rekao je Edim Hadžialagić, trener pionira Plavih.

Teška utakmica protiv dobrog protivnika. Svi smo dali sve od sebe i zasluženo slavili. Svojim igrama sam zadovoljan, prvi sam strijelac prvenstva i nadam se da ću tu ostati do kraja sezone, kazao je Din Ćutahija, napadač Želje i prvi strijelac prvenstva.

Kadeti Željezničara su također slavili pobjedu. Fudbaleri Adina Mulaosmanovića su došli u vodstvo golom Muhameda Salanovića. Na 2:0 je povisio kapiten Edin Mujić. Gosti se nisu predavali te su preko Zijada Omerovića smanjili na 2:1, ali sve dileme oko pobjednika je riješio Edin Mujić drugim pogotkom na utakmici i postavio konačan rezultat od 3:1. Za Želju su igrali: Egho – Gušo, Drina, Džanko, Cacan – Duraković, Salanović – Mujić, Ramić, Musić – Huskić. Još su igrali: Sojkić, Panjeta, Džindo, Hadžić.

– Mogu biti zadovoljan rezultatom. Kao što smo očekivali, odigrali smo tvrdu i čvrstu utakmicu. Imali smo 2:0 i trebali smo to mirnije riješiti, posebno jer smo imali stopostotnu priliku. Nakon toga primamo pogodak iz kontre za 2:1. Mala nervoza se uvukla u ekipu, ali treći gol je sve riješio. Čestitam svojim momcima i zahvalio bih se Slobodi na fer igri, kazao je Adin Mulaosmanović, trener kadeta Želje.

– Utakmica je bila veoma čvrsta. Igrali smo protiv solidne ekipe koja je bila pet bodova iznad nas. Mislim da smo čitav tok utakmice kontrolisali osim situacije kada smo primili gol za 2:1, ali vrlo brzo s trećim golom smo riješili pitanje pobjednika, istakao je Edin Mujić, dvostruki strijelac na današnjoj utakmici.

Pioniri Željezničara su na drugom mjestu na tabeli, bodovno poravnati sa Sarajevom koje ima utakmicu manje. Kadeti su nakon lošeg starta uvezali nekoliko dobrih rezultata te su trenutno na šestoj poziciji. U narednom kolu Omladinske Premijer lige pioniri i kadeti gostuju u Mostaru kod domaćeg Zrinjskog.

POGLEDAJ GALERIJU