Omladinci našeg Željezničara su u okviru 16. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Viteza. Juniori su slavili sa 1:0, dok su kadeti bili bolji sa visokih 6:0.

Juniori Željezničara ostvarili su 13. ovosezonsku pobjedu. Na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica savladali su danas veoma defanzivnu ekipu Viteza sa 1:0, a gol odluke je postigao Amir Velić nakon sjajne asistencije Žerića. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović (Ćorić), Džindo, Velić, Beširević – Hajdarević, Žerić – Bijedić (Demirović), Hrvanović (Dacić), Jusufi (Delić) – Mujagić (Šubo). Nakon 16 odigranih kola, juniori Želje su na prvoj poziciji sa 40 osvojenih bodova. Na drugom i trećem mjestu su Sarajevo i Sloboda sa po 37 bodova.

POGLEDAJ GALERIJU

Kadeti Plavih su nastavili sa veoma efikasnim pobjedama. Željo je u 16 utakmica postigao čak 39 golova. Ovaj put, deklasirali su selekciju Viteza sa 6:0, a po dva gola su postigli Ahmed Hasanović i Anel Adžem, te po jedan Dženan Osmanović i Edis Mušović. Plavi su igrali u sastavu: Demirović – Mešić (Džudžević), Zilić, Lukovac, Ćosić – Osmanović (Hadžić), Spahić – Mujić (Bezdrob), Bilić (Adžem), Šehić (Mušović) – Hasanović. Željo i Sarajevo zauzimaju prve dvije pozicije sa istim brojem osvojenih bodova, a trećeplasirana Sloboda ima sedam bodova zaostatka.

Obje utakmice su pratili predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović, glavni skaut Aldin Čenan, te šef struke Slavko Petrović. U narednom kolu naši omladinci dočekuju selekcije Zrinjskog.

POGLEDAJ GALERIJU