Omladinci našeg Željezničara su u okviru 21. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Metalleghea. Juniori su slavili sa 11:1, dok su kadeti bili bolji sa 6:0.

Svoju dvanaestu uzastopnu pobjedu juniori Plavih su ostvarili na domaćem terenu protiv Metalleghea. Fudbaleri Admira Adžema su u potpunosti deklasirali goste sa 11:1. Golove za Plave su postigli Jusufi (dva), Šubo (dva), Dacić (dva), Hrvanović (dva, te B. Šehić. Jedini gol za Jajčane je postigao Tankuljić. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – A. Šehić, Kurtović, Džindo, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović – Hrvanović, Dacić, Jusufi – Šubo. Još su igrali: Delić, Tukić, Demirović, Karišik i B. Šehić. Juniori Želejzničara su prvi na tabeli sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slobodu, te šest bodova prednosti nad Sarajevom.

Kadeti su ubilježili devetu uzastopnu pobjedu, a nakon posljednjeg sudijskog zvužduka rezultat je glasio 6:0 u korist Plavih. Golove su postigli Duraković, Nuhanović, Hasanović, Šehić, Mujić i Fejzić. Fudbaleri Nermina Šehovića su igrali u sastavu: Kršić – Mešić, Lukovac, Zilić, Duraković – Šušić, Spahić – Mujić, Nuhanović, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Ćosić, Adžem, Kolar, Fejzić, Drinjak. Kadeti sa Grbavice su prvi na tabeli sa tri boda više od Sarajeva, te deset od trećeplasirane Slobode.

U narednom kolu omladinci Željezničara gostuju u Bijeljini kod domaćeg Radnika.

POGLEDAJ GALERIJU