Omladinci našeg Željezničara su u okviru 19. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Krupe. Juniori su slavili sa 3:0, dok su kadeti bili bolji sa 2:0.

Gdje su stali na kraju jesenje polusezone, juniori Plavi su nastavili i na proljeće. Dopadljiva igra i visoke pobjede su krasile ekipu Admira Adžema u prvih 18 kola, a da će tako biti i u nastavku sezone Plavi su pokazali u nedjelju kada su savladali Krupu sa 3:0. Strijelci u pobjedi su bili Ajdin Mujagić, Amar Beširević i Meldin Jusufi. Plavi su igrali u sastavu: Karavdić – B. Šehić, Džindo, Šabanadžović, Beširević – Hajdarević, Žerić, A. Šehić, Šubo, Jusufi – Mujagić. Još su igrali: Karišik, Delić, Tukić, Demirović, Dacić. Željo je prvi na tabeli sa 49 osvojenih bodova. Drugo je Sarajevo sa tri manje, dok je na trećem mjestu Sloboda sa isto toliko.

Kadeti Željezničara su odigrali prvu utakmicu pod vodstvom novog trenera, Nermina Šehovića. U rutinskoj utakmici Plavi su savladali vršnjake Krupe sa 2:0, a golove su postigli Ahmed Hasanović, te Pavle Čivčić koji je pogodio svoju mrežu. Plavi su igrali u sastavu: Kršić – Mešić, Lukovac, Ćosić, Duraković – Šušić, Adžem, E. Šehić, Mujić, Nuhanović – Hasanović. Još su igrali: Osmanović, Mušović, Omerović, Zubanović, Spahić. Željo nakon 19 odigranih kola ima 47 bodova, a isto toliko ima i rival sa Koševa.

U narednom kolu Omladinske Premijer lige Željo gostuje u Doboju kod Kaknja gdje će odmjeriti snage sa domaćom Mladosti.

POGLEDAJ GALERIJU